ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: καρό πουκάμισο, tailored παντελόνι και sneakers
 

8 tips για αποφύγετε το φριζάρισμα

Μάθετε τι το προκαλεί και διαβάστε συμβουλές για το πώς να το αντιμετωπίσετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Σταύρη Φράγκου

Το φριζάρισμα είναι ο χειρότερος εχθρός των μαλλιών. Προκαλείται από την έλλειψη πρωτεΐνης και λιπαρών οξέων που συνήθως είναι αποτέλεσμα ξηρών η φθαρμένων μαλλιών. Αυτό συμβαίνει όταν τα μαλλιά χάνουν την ενυδάτωσή τους, η επιφάνειά τους φουσκώνει και επιτρέπει στον αέρα να εισχωρήσει προκαλώντας έτσι το φριζάρισμα. Επίσης η υγρασία της ατμόσφαιρας είναι ένας από τους λόγους ενώ το βάψιμο των μαλλιών, η ισιωτική, το συχνό styling, τα λανθασμένα προϊόντα περιποίησης, η φτωχή σε θρεπτικά στοιχεία διατροφή είναι λόγοι που την προκαλούν.
 
1. Ενυδάτωση πριν και μετά το λούσιμο
Το φριζάρισμα δημιουργείται, όταν τα ξηρά μαλλιά απορροφούν υγρασία με αποτέλεσμα να διογκώνονται. Εφαρμόστε μάσκα ή λίγο ελαιόλαδο στα μαλλιά πριν το λούσιμο όσον είναι στεγνά καθώς έτσι θα περιορίσετε τις πιθανότητες του φριζαρίσματος αφού θα είναι ενυδατωμένα. Αφού λουστείτε, ενυδατώστε τα μαλλιά σας με λαδάκι, leave in conditioner ή ένα αποτελεσματικό προϊόν ενάντια στο φριζάρισμα. υγρασίας.
 
2 Χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα
Τα προϊόντα styling που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την αντιμετώπιση του φριζαρίσματος, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την κατάσταση.
 
3 Μην τα πιάνετε 
Τις ημέρες που έχει πολύ υγρασία, αποφύγετε να πιάνετε συνέχεια τα μαλλιά σας, καθώς όσο λιγότερο τα αγγίζετε τόσες περισσότερες πιθανότητες έχετε να μην χάσουν τη φόρμα τους.
 
4 Μην τα λούζετε καθημερινά
Τα φυσικά έλαια της τρίχας είναι σύμμαχοι κατά του φριζαρίσματος. Αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά και δεν μπορείτε να αποφύγετε το λούσιμο, προτιμήστε ένα ξηρό σαμπουάν.
 
5 Μην τα τρίβετε με την πετσέτα
Ταμπονάρετέ τα με μια πετσέτα και μην τα τρίβετε. Διαφορετικά μετά το λούσιμο τυλίξτε τα μαλλιά σας σε μια παλιά βαμβακερή μπλούζα αντί σε μία πετσέτα, ή στεγνώστε τα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
 
6 Βάλτε τους λαδάκι
Τα ειδικά λάδια για τα μαλλιά χαρίζουν απαλότητα, λάμψη, ενώ τα ενυδατώνουν. Είτε λεπτά, είτε λιπαρά μαλλιά απλώστε λίγο ειδικό λάδι για μαλλιά ενώ αν έχετε ξηρά μαλλιά, η χρήση τους είναι απαραίτητη. Ακολουθήστε αυτά τα τρια tips και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα.
 
7 Μην ξεχνάτε την μαλακτική κρέμα
Η ενυδάτωση των μαλλιών είναι πολύ σημαντική αλλιώς οι πόροι θα ανοίξουν και η υγρασία του αέρα θα μπει μέσα, μετατρέποντας τα μαλλιά σας από απαλά σε ατίθασα και φριζαριστά. Η μαλακτική κρέμα, καθιστά πιο δύσκολη την απορρόφηση της γι’ αυτό ψάξτε για ένα προϊόν που περιέχει αρκετά ενυδατικά συστατικά, όπως το λάδι καρύδας και το βούτυρο shea, και εφαρμόστε το από το μέσον της τρίχας μέχρι τις άκρες, κρατώντας το μακριά από τις ρίζες αν φοβάστε πως θα βαρύνει τα μαλλιά σας.
 
8 Να βάζετε μάσκα μαλλιών μία φορά την εβδομάδα
Το να κάνετε μια ειδική θεραπεία μία φορά την εβδομάδα, θα βοηθήσει στο να κλείσουν τυχόν κενά στις τρίχες που γεμίζουν με την υγρασία της ατμόσφαιρας και οδηγούν στο φριζάρισμα. 

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση