ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: shinny κολάν, ζιβάγκο και ankle boots
 

7 must know για το trendy συστατικό ομορφιάς

Μάθετε γιατί πρέπει να τo εντάξουμε στην καθημερινή ιεροτελεστία περιποίησης μας.

Σταύρη Φράγκου

Κάθε γυναίκα έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις από τα προιόντα που χρησιμοποιεί αλλά και από τα αποτελέσματα που επιθυμεί. Όμως εμείς αυτή τη φορά εστιάζουμε στο ισχυρό αντιγηραντικό, τη ρετινόλη η οποία αν και δεν είναι νέο συστατικό, συμπεριλαμβάνεται σε νέες αποτελεσματικές φόρμουλες. Η ρετινόλη είναι η ενεργή μορφή βιταμίνης Α που είναι η πιο σημαντική βιταμίνη του δέρματος, γιατί έχει θεμελιώδη ρόλο στον έλεγχο των βασικών λειτουργιών των κυττάρων του δέρματος.

Η ρετινόλη, το ισχυρό συστατικό, αυξάνει την κυτταρική ανανέωση, λειαίνει τις λεπτές γραμμές, επαναφέρει την ελαστικότητα και καταπολεμά τις δυσχρωμίες. 

Πώς δρα και μεταμορφώνει την επιδερμίδα μας;
Όταν η ρετινόλη έρχεται σε επαφή με τα ένζυμα της επιδερμίδας, το σώμα τη μετατρέπει σε ρετινοϊκό οξύ, δηλαδή σε ενεργό μορφή της βιταμίνης Α. Το ρετινοϊκό οξύ με τη σειρά του αυξάνει την ανανέωση των κυττάρων δίνοντας εντολές κατευθείαν στον πυρήνα, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, μειώνει τις δυσχρωμίες και κρατά το δέρμα ενυδατωμένο και λαμπερό.
Μειώνει τις ρυτίδες, τη λιπαρότητα, τα άσπρα και μαύρα στίγματα της ακμής, αφήνοντας το δέρμα λείο, λαμπερό με μειωμένη εμφάνιση πανάδων.

7 must know για τη ρετινόλη
1. Χρησιμοποίηστε αντιηλιακό την επόμενη μέρα χρήσης της ρετινόλης καθώς το δέρμα είναι πιο ευάλωτο στη βλαβερή επίδραση των ακτίνων UV.
2. Δώστε προσοχή στη χρήση της ρετινόλης καθώς αν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη ποσότητα είναι πιο πιθανό να προκαλέσετε ερεθισμό στην επιδερμίδα. Χτίστε σιγά σιγά τη συχνότητα εφαρμογής για να δώσετε χρόνο στο δέρμα να τη συνηθίσει και να αυξήσει τις αντοχές του. Ξεκινήστε με μια χρήση την εβδομάδα ή ακόμη και ανά 10 ημέρες μέχρι να φτάσετε στην χρήση της 3-4 φορές την εβδομάδα.
3. Εφαρμόστε την το βράδυ καθώς όταν κοιμόμαστε, το σώμα ανεβάζει θερμοκρασία, είναι πιο ζεστο το δέρμα, οι πόροι διαστέλλονται κι έτσι απορροφώνται καλύτερα όλα τα συστατικά των προϊόντων περιποίησης.
4. Ακόμη ένας λόγος που τα προϊόντα με ρετινόλη είναι απαραίτητο να εφαρμόζονται τη νύχτα, είναι το ότι το συγκεκριμένο συστατικό αλλοιώνεται εύκολα όταν έρχεται σε επαφή με το φως και έτσι αποδυναμώνεται η δράση του.
5. Δίνουμε χρόνο στο προϊόν ίσως και μήνες για ορατά αποτελέσματα αφού όσο μαγικό και να είναι ένα συστατικό τίποτα δεν γίνεται σε μια νύχτα.
6. Μην ξεχνάτε ότι τα προιόντα με ρετινόλη είναι σαν αναγεννητικές θεραπείες. Σκοπός τους είναι να χρησιμοποιούνται τη νύχτα για πιο γρήγορη αναγέννηση των κυττάρων σαν ένα boost στο δέρμα και στην παραγωγή κολλαγόνου.
7. Η ρετινόλη συχνά προκαλεί απαλή απολέπιση του δέρματος κατά τα πρώτα στάδια χρήσης ενώ με τη πιο συχνή και συστηματική χρήση η επιφάνεια των κυτταρικών τοιχωμάτων αναπτύσσει περισσότερους ρετινοικούς υποδοχείς και ο ερεθισμός υποχωρεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση