ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, αθλητικό κολάν και sneakers
 

5 λάθη που κάνουμε στην ηλιοθεραπεία

Με τη σωστή εφαρμογή, η πρόωρη γήρανση, ο καρκίνος του δέρματος, οι πανάδες, οι ρυτίδες και τα εγκαύματα, μπορούν να αποφευχθούν.

Σταύρη Φράγκου

Μπορεί ο ήλιος να είναι ότι πιο όμορφο όταν κάθεστε στην αμμουδιά και κάνετε ηλιοθεραπεία και οι ακτίνες του χαϊδεύουν το δέρμα σας χαρίζοντας σας ένα υπέροχο μαύρισμα, όμως υπάρχει ένα τεράστιο αλλά. Τα λάθη που κάνουμε όταν εφαρμόζουμε την αντηλιακή μας κρέμα επηρεάζουν αρνητικά την ομορφιά μας.

Κατά την προσπάθεια απόκτησης ενός  «επιθυμητού χρώματος», αρκετοί από εμάς το κάνουμε λάθος, γιατί παραλείπουμε το πιο απαραίτητο beauty προϊόν ομορφιάς, το αντηλιακό μας με υψηλό δείκτη - το οποίο κάτι δεν αποτρέπει το μαύρισμα όπως νομίζουμε αλλά αντιθέτως το υποδέχεται με «ασφάλεια» και ομοιομορφία. Με τη σωστή εφαρμογή, η πρόωρη γήρανση, ο καρκίνος του δέρματος, οι πανάδες, οι ρυτίδες και τα εγκαύματα, μπορούν να αποφευχθούν.

1. Δεν εφαρμόζετε αρκετή ποσότητα στην επιδερμίδα
Όση λιγότερη ποσότητα εφαρμόζετε τόσο λιγότερο προστατεύετε την επιδερμίδα σας, από την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

2. Δεν εφαρμόζετε ομοιόμορφα την αντηλιακή κρέμα
Το κάψιμο προέρχεται από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου UVA και UVB οι οποίες κάνουν το δέρμα να κοκκινίσει, να ξεφλουδίσει και να εμφανίσει πανάδες. Όμως με το αντηλιακό είστε ασφαλείς για να απολαύσετε τον ήλιο, αφού μπλοκάρει την κακή ακτινοβολία με σκοπό να προστατέψει την επιδερμίδα σας. Απλώστε λοιπόν ομοιόμορφα την αντηλιακή σας κάνοντας καλό μασάζ για να απορροφηθεί. Μην ξεχνάτε ότι η αντηλιακή κρέμα πρέπει να εφαρμόζεται 2 με 3 ώρες πριν την έκθεση στον ήλιο.

3. Ανανέωση κάθε δύο ώρες
Οι βουτιές, ο ιδρώτας και η υγρασία μειώνουν «τη δύναμη» του αντηλιακού, για αυτό οι ειδικοί μας συμβουλεύουν να ανανεώνουμε το αντηλιακό μας κάθε 2ώρο!

4. Λαδάκι μαυρίσματος στο πρόσωπο και στο σώμα
 Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα να κάνετε στην επιδερμίδα σας, από το να χρησιμοποιείτε λαδάκι μαυρίσματος με μηδέν δείκτη προστασίας αντί μία αντηλιακή κρέμα με υψηλό (50+) δείκτη προστασίας. Η πρόωρη γήρανση, οι πανάδες, οι ρυτίδες και η αφυδάτωση θα «στιγματίσουν» την επιδερμίδα σας κάνοντας σας να δείχνετε γερασμένες.

5. Αντηλιακή προστασία στα μαλλιά
Όπως η επιδερμίδα μας έτσι και τα μαλλιά μας, χρειάζονται την απαραίτητη αντηλιακή προστασία για να παραμείνουν, λαμπερά, ενυδατωμένα, πλούσια και υγιή. Οι υψηλές θερμοκρασίες, το χλώριο, η αλμύρα της θάλασσας αλλά και η υπεριώδης ακτινοβολία φθείρουν τα μαλλιά. Φροντίστε λοιπόν να εφαρμόζεται κατά την διάρκεια της ηλιοθεραπείας αντηλιακό στα μαλλιά σας.

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση