ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό oversized πουκάμισο, nude παντελόνα και μπαλαρίνες
 

3 λόγοι που πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα από το μακιγιάζ

Όλα τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η αποχή του μακιγιάζ για λίγες μέρες

Μαρία Σάββα

Το να φοράτε μακιγιάζ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκφραστείτε, να φρεσκάρετε την επιδερμίδα σας και να καλύψετε τυχών ενοχλητικά σπυράκια. Ωστόσο, μερικές φορές ένα διάλειμμα δεν είναι κακή ιδέα. Μάλιστα, η καλλυντική δερματολόγος Karen Hammerman είπε στο περιοδικό Women's Health ότι το να παραλείπετε το πρωινό σας μακιγιάζ μια φορά κάθε τόσο μπορεί πραγματικά να ωφελήσει την επιδερμίδα σας.

«Το να κάνεις ένα διάλειμμα επιτρέπει στο δέρμα να αναπληρώσει το φυσικό του επίπεδο υγρασίας χωρίς να το αποφράσσουν στρώματα μακιγιάζ», είπε η Hammerman, «Επιτρέπει επίσης στο δέρμα να διώξει τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ που έχουν μείνει στο δέρμα».

Εάν αισθάνεστε ότι το δέρμα σας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει λίγη αναζωογόνηση, μη διστάσετε άλλο. Ακολουθούν τρεις λόγοι που πρέπει να σκεφτείτε να κάνετε ένα διάλειμμα από το μακιγιάζ κάθε εβδομάδα.

1.Μπορεί να αναπληρώσει τον τόνο της επιδερμίδας σας

Γνωρίζατε ότι η αποχή μόνο δύο ημερών την εβδομάδα από το μακιγιάζ μπορεί να κάνει τη διαφορά; Με το να σταματήσετε να εφαρμόζετε μακιγιάζ για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μπορείτε να συμβάλετε στη βελτίωση του γενικού χρώματος και του τόνου του δέρματός σας. Τα foundations μπορεί να φράξουν τους πόρους σας, γεγονός που μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα σας και να αφαιρέσει τη φυσική του απόχρωση. Δώστε λοιπόν ένα μικρό διάλειμμα στην επιδερμίδα σας για να ανανεωθεί.

2.Θα βοηθήσει το δέρμα σας να «αναπνεύσει»

Το μακιγιάζ προσώπου μπορεί να συμφορήσει το δέρμα σας και να εμποδίσει το οξυγόνο από το να μπαίνει και να βγαίνει από τους πόρους σας, επομένως μπορεί να είναι προς το συμφέρον σας να δώσετε ένα διάλειμμα στην επιδερμίδα σας. Σκεφτείτε να κάνετε την Κυριακή την ημέρα σας για να χαλαρώσετε το μυαλό, το σώμα και το δέρμα σας. Είχατε μια κουραστική εβδομάδα, όπως και το δέρμα σας – έτσι και οι δύο αξίζετε την ευκαιρία να ανανεωθείτε.

3.Μπορεί να ενισχύσει τις βλεφαρίδες σας

Δυστυχώς, η εφαρμογή υπερβολικής ποσότητας μάσκαρας μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε πιο λεπτές βλεφαρίδες. Ένα διάλειμμα από τη μάσκαρα μπορεί πραγματικά να ενισχύσει τις βλεφαρίδες σας λόγω της έλλειψης συσσώρευσης του προϊόντος και του μειωμένου ερεθισμού που συνοδεύει την εφαρμογή και την αφαίρεση της μάσκαρας σε καθημερινή βάση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
beauty  |  skin care  |  δέρμα  |  tips  |  ideas  |  make up

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση