ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: vinyl φούστα, checked πουκάμισο και basic white sneakers
 

Το ελαιόλαδο είναι τελικά καλό για τα μαλλιά σας;

Πότε να αποφύγετε την χρήση του και πότε όχι

Ριάνα Στυλιανού

Το φυσικό, παρθένο ελαιόλαδο είναι το έλαιο που δεν λείπει από κανένα νοικοκυριό της μεσογείου. Η κύρια χρήση του είναι φυσικά, στο μαγείρεμα... αλλά αυτό το υλικό, αποτελεί κύριο συστατικό σε πολλά προϊόντα ομορφιάς όπως κρέμες και μάσκες προσώπου αλλά και μαλλιών.

Οι πολλές ευεργετικές ιδιότητες του ελαιόλαδου τόσο στην υγεία μας όσο και στον τομέα της ομορφιάς, έχει ως αποτέλεσμα να προσφέρει πολλές αποτελεσματικές θεραπείες. Επίσης, το ελαιόλαδο από μόνο του, μπορεί να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη θεραπεία ενυδάτωσης που να είναι σούπερ αποτελεσματική... και φυσικά, πολύ οικονομική.

Πότε όμως το ελαιόλαδο μπορεί να λειτουργήσει... εναντίον σας;

Ένα έχετε λιπαρή επιδερμίδα και είστε επιρρεπείς στην ακμή στο στήθος και την πλάτη, κατά τη διάρκεια του ντους, με το ξέβγαλμα του ελαιόλαδου από τα μαλλιά, αυτό μπορεί να φράξει τους πόρους και να έχει ως αποτέλεσμα, πιο σοβαρά breakouts.

Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εφαρμόσετε ελαιόλαδο στα μαλλιά σας πριν τη χρήση θερμαινόμενων εργαλείων styling, εφόσον υπάρχει κίνδυνος να κάψετε την τρίχα. Προτιμήστε τα έλαια ειδικά σχεδιασμένα για την προστασία των μαλλιών από την θερμότητα.

Γενικότερα, υπάρχουν πολλοί ισχυρισμοί ότι το ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει στην πιτυρίδα και είναι αντιμικροβιακό αλλά υπάρχουν και οι ειδικοί που διαφωνούν με αυτό. Η πιτυρίδα αποτελείτε από ένα μαλακό στρώμα στο τριχωτό της κεφαλής, και αν αυτό ενυδατωθεί με την χρήση ελαιόλαδου, υπάρχει περίπτωση, η πιτυρίδα να χειροτερέψει.

Συμπέρασμα: Τελικά το ελαιόλαδο σας κάνει ή όχι;

Αν τα μαλλιά σας είναι ξηρά τότε ναι, το ελαιόλαδο μπορεί να μαλακώσει την τρίχα σας. Αν από την άλλη, έχετε λιπαρά μαλλιά τότε καλύτερα να αποφύγετε την χρήση ελαιόλαδου και να απευθυνθείτε σε πιο ήπια έλαια όπως το έλαιο argan ή το jojoba oil.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση