ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Αρνί μπούτι στον φούρνο

Αθηνά Λοϊζίδου

Μια συνταγή για απολαυστικό αρνίσιο κρέας. Για μαλακό κρέας, μαγειρέψτε το μπούτι σε χαμηλή θερμοκρασία, για πολύ χρόνο. Αυτό το κομμάτι αρνιού είναι ό,τι καλύτερο για το κυριακάτικό σας ρόστο.

Για 6 με 8 άτομα

Υλικά
1 αρνίσιο μπούτι (πείτε στον κρεοπώλη σας να σας σπάσει το κόκαλο για να χωρέσει εύκολα στο ταψί)
Γαλλική μουστάρδα
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
6 φύλλα δάφνης
Νερό

Eκτέλεση
1. Αλείφουμε το κρέας μας με τη μουστάρδα, το τρίβουμε με τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και βάζουμε από πάνω τα φύλλα δάφνης.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο και βάζουμε το μπούτι σε ένα μεγάλο ταψί. Ρίχνουμε στο ταψί αρκετό νερό, περίπου ένα ποτήρι και βάζουμε το ταψί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο στον φούρνο.
3. Ψήνουμε για περίπου τέσσερις με τεσσερισήμισι ώρες. Το αρνί πρέπει να είναι πολύ μαλακό. Την τελευταία μισή ώρα ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από το ταψί και ψήνουμε το κρέας ακάλυπτο. Όταν ψηθεί το κρέας, το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ταψί για περίπου 15 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Κρέας: Τελευταία Ενημέρωση