ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Το μενού του Σαββάτου από την Αθηνά Λοϊζίδου

Σαλάτα με σπανάκι, ρόδι και αμύγδαλα

Μία σαλάτα επηρεασμένη από την αραβική κουζίνα και εμπνευσμένη από το εστιατόριο NOPI στο Λονδίνο. Μου αρέσει για τον ομοιόμορφο συνδυασμό των υλικών της.

 

Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 10΄

 

353 θερμίδες ανά μερίδα

 

Για 2 σαλάτες

 

Υλικά

1 αραβική πίτα ψημένη στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά

75 γρ. φύλλα ρόκας χοντροκομμένα

50 γρ. ρόδι

20 γρ. αμύγδαλα

 

Για τη σος

30 ml λεμόνι

50 γρ. μέλι

30 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Φτιάχνουμε πρώτα τη σος κτυπώντας όλα τα υλικά της σ’ ένα μικρό μπολ μ’ ένα σύρμα.

3. Για να σερβίρουμε, σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα φύλλα ρόκας και το ρόδι με τη σος.

4. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Τελειώνουμε με τα αμύγδαλα και την αραβική πίτα που σπάζουμε σε κομματάκια. Σερβίρουμε αμέσως.

Αμυγδαλωτά με κακάο

Η συνταγή αυτή είναι μια παραλλαγή των συνηθισμένων αμυγδαλωτών που όλοι γνωρίζουμε. Ένα ωραίο γλυκό και νηστίσιμο, για όλες τις εποχές του χρόνου. Τα αμυγδαλωτά φτιάχνονται πολύ εύκολα, αλέθοντας τ’ αμύγδαλα στο μπλέντερ ή στο πολυμίξερ.

 

Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

 

Για 24 αμυγδαλωτά

 

Υλικά

220 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα τους

30 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

30 γρ. κακάο

130 γρ. ζάχαρη

30 ml ζεματιστό νερό

20 ml κονιάκ

 

Για την επάλειψη

Λίγο κακάο

 

Εκτέλεση

1. Στο πολυμίξερ ή μπλέντερ αλέθουμε τ’ αμύγδαλα μαζί με ο σιμιγδάλι, το κακάο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σαν σκόνη.

2. Προσθέτουμε το νερό, το κονιάκ και αλέθουμε ξανά για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να έχουμε μείγμα σαν μια μπάλα.

3. Μεταφέρουμε το μείγμα σ’ ένα μεγάλο μπολ και πλάθουμε μπαλάκια 20 γρ. το καθένα.

4. Σ’ ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το κακάο για την επάλειψη. Γυρίζουμε τ’ αμυγδαλωτά μέσα στο κακάο για να κολλήσει στην επιφάνειά τους. Τα βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση