ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Λευκό φόρεμα με πουά, μπαλαρίνες και ασημένια κοσμήματα
 

Ισραήλ: Γιουχαρίσματα για την εμφάνιση του

Οι θεατές φώναζαν και διαμαρτύρονταν έντονα κατά τη διάρκεια της εμφάνισης της Eden Golan στη Eurovision.

Μαρία Καραμάνου

Το φετινό Eurovision στον Α' Ημιτελικό κατέγραψε έντονες στιγμές, καθώς η εμφάνιση της Ισραηλινής εκπροσώπου, Eden Golan, αντιμετωπίστηκε με αποδοκιμασίες και πολιτικά συνθήματα από το κοινό. Η Golan, η οποία ερμήνευσε το κομμάτι «Hurricane», αντιμετώπισε τα συνεχή γιουχαρίσματα και τα κραυγές «Free Palestine» κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στη σκηνή, παρά την απαγόρευση της EBU για την χρήση πολιτικών συμβόλων και σημαιών.

Ταυτόχρονα, ο Σουηδός τραγουδιστής Eric Saade, ο οποίος έλαβε επίσης μέρος στην έναρξη του διαγωνισμού, φαίνεται πως προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά της διοργάνωσης, φορώντας ένα παλαιστινιακό μαντήλι, το keffiyeh, δεμένο στον καρπό του. Η κίνηση αυτή έγινε αντικείμενο σχολίων από την EBU, η οποία τόνισε τη λύπη της για την πολιτική φόρτιση που προσέφερε ο Saade στο event, κάτι που αντίκειται στους κανόνες της.

Η Eurovision, ένας διαγωνισμός που προωθεί την πολιτιστική έκφραση και την ενότητα μέσα από τη μουσική, βρέθηκε για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο πολιτικών τεταμένων συνθηκών. Οι διοργανωτές επιμένουν στην αποφυγή της πολιτικής φύσης του event, επιδιώκοντας να διατηρήσουν τον πολιτιστικό και διασκεδαστικό χαρακτήρα του. Παρ' όλα αυτά, οι πρόσφατες εξελίξεις φανερώνουν τις δυσκολίες στο να διατηρηθεί αυτή η ουδετερότητα, όταν τέτοιου είδους εκδηλώσεις διεξάγονται σε κλίματα όπου οι πολιτικές εντάσεις είναι αδύνατον να αγνοηθούν.

Δείτε όλες τις αντιδράσεις:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Κλιματική Δράση

Κλιματική Δράση

Ο Wopke Hoekstra, Ευρωπαίος Επίτροπος για την Κλιματική Δράση, στο Green Agenda Cyprus Summit ...
newsroom must
 |  NEWS
X