ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Ριγέ jumpsuit, κοντομάνικο μπλουζάκι και loafers
 

Άνοδος της θερμοκρασίας και επιστροφή της σκόνης

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά το απόγευμα στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα παράλια και στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που στα παράλια θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Την Παρασκευή, θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες, κυρίως ελαφρές, βροχές.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα παρατηρείται στην ατμόσφαιρα αραιή σκόνη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες - Ενδεχόμενη πτώση το Σαββατοκύριακο
Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας θα παρατηρηθεί από την Τετάρτη, με αποτέλεσμα να σημειωθούν και θερμοκρασίες υψηλότερες από τη μέση θερμοκρασία για την εποχή, ιδίως στο εσωτερικό, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας, Παναγιώτης Γεωργίου. Παράλληλα, θα παρατηρούνται ενισχυμένοι άνεμοι στις παράλιες περιοχές, ενώ ενδέχεται η θερμοκρασία να σημειώσει πτώση το Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Γεωργίου σημείωσε ότι τα σκαμπανευάσματα του καιρού είναι φυσιολογικό χαρακτηριστικό της εποχής που διανύουμε. Πρόσθεσε πως τα συστήματα που επηρεάζουν την Κύπρο δεν είναι χειμερινά, γι’ αυτό και οι βροχές που σημειώνονται είναι μικρής έκτασης και έντασης. Ανέφερε ότι το σύστημα που επηρέασε την Κύπρο τα προηγούμενα 24ωρα αποχωρεί οριστικά το απόγευμα, και αφού σήμερα επηρέασε κυρίως τις περιοχές Κόρνο, Μαθιάτη, Καλαβασό και κάποια ορεινά.

Λόγω θερμής αέριας μάζας που θα επηρεάσει την Κύπρο από τα ανατολικά, την Τετάρτη η θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να φτάσει γύρω στους 30 βαθμούς, ενώ η μέση για την εποχή είναι στους 26. Στα παράλια η θερμοκρασία θα είναι γύρω στους 27-28 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι στα νότια θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και σε άλλα παράλια γύρω στα 4 μποφόρ.

Σε ερώτηση αν αναμένεται νέο κύμα σκόνης, μαζί με την άνοδο θερμοκρασίας, ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόγνωση. Είπε, ακόμα, ότι θα παρατηρούνται υψηλές νεφώσεις, που δεν αναμένεται να δώσουν βροχές τις επόμενες ημέρες. Η θερμοκρασία ενδέχεται να υποχωρήσει από το Σαββατοκύριακο κι έπειτα, αν και η εικόνα, για το πως θα κινηθεί ο καιρός προς το τέλος της εβδομάδας, θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες, όπως εξήγησε ο κ. Γεωργίου.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Κλιματική Δράση

Κλιματική Δράση

Ο Wopke Hoekstra, Ευρωπαίος Επίτροπος για την Κλιματική Δράση, στο Green Agenda Cyprus Summit ...
newsroom must
 |  NEWS
From Gigabytes to Watts

From Gigabytes to Watts

Ο Ανδρέας Νεοκλέους, Διευθύνων Σύμβουλος της Cyta, στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS