ΣΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

To γευστικό πιάτο που πρέπει να δοκιμάσεις σήμερα


Κριθαρότο με μανιτάρια και κυπριακή τρούφα

Μάθαμε πρόσφατα ότι η τρούφα (υλικό γαστρονομίας με τιμή ακριβότερη από το χρυσάφι) υπάρχει και στη χώρα μας. Το πιο κάτω κριθαρότο είναι φτιαγμένο με πλούσια υλικά και μαύρη καλοκαιρινή τρούφα από το Τρόοδος.

Για 3 μερίδες

Υλικά
20 γρ. βούτυρο
20 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. ανάμεικτα φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
250 γρ. κριθαράκι
100 ml λευκό κρασί

Για το νερό ψησίματος
10 γρ. ζάχαρη
600 ml νερό
1 κύβος ζωμός ζυμαρικών Κnorr (θρυμματισμένος)
Αλάτι, πιπέρι

Για το τέλος
50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κουταλάκια τριμμένη κυπριακή μαύρη τρούφα
50 γρ. κρέμα γάλακτος

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ


Tags: Αθηνά Λοιζίδου, φαγητό, σώμα, summer, food, lunch , dinner, στης Αθηνάς

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)