THE TSIAKKOS

Ούλλη δική μας!

The Tsiakkos


Ούλλη δική μας!

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη εκ των προτέρων για το μελάνι και το χαρτί που σπαταλήθηκε για να γραφτούν αυτά τα λόγια γιατί με κάθε κτύπημα στο πληκτρολόγιο νιώθω ότι πληγώνω τη γη μας άδικα, αλλά, δυστυχώς, θα κατατάξω αυτή τη σπατάλη στις αναγκαστικές παράπλευρες απώλειες σε μια φιλότιμη προσπάθεια να γλυτώσω όσους περισσότερους μπορώ από το νέο κακό που μας βρήκε βαφτισμένο ως σατιρική εκπομπή στο Σίγμα. Το «Άλλη μάς εδείξαν…» είναι το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμασταν όχι στην Κύπρο, ούτε στον πλανήτη αλλά στο σύμπαν ολόκληρο. Έχει λιγότερο λόγο ύπαρξης από τα σπόιλερ των αυτοκινήτων, τις μπάμιες, τις κατσαρίδες, τη ροζ σοκολάτα και τα κολλάν αντρικά τζιν. Το καινούργιο πόνημα της τηλεόρασης του Σίγμα είναι μια κάκιστη αντιγραφή των «Πατατών Αντιναχτών» και του «Φακάτε τους». Μικρό το κακό θα μού πείτε, δεν υπάρχει παρθενογένεση στην τηλεόραση, τα καλά copies κτώνται και σιγά το πράμα κ.τ.λ κ.τ.λ.

Βασικά, το «Άλλη μάς εδείξαν…» είναι το… ADIBAS των κωμικών εκπομπών. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με το γεγονός ότι δεν θα κέρδιζε βραβείο πρωτότυπης εκπομπής αν το περιεχόμενο δεν ήταν άκρως αναχρονιστικό, απίστευτα σεξιστικό και τραγικά κακό. Και για να μην μάς κατηγορήσουν ότι λέμε και αόριστες βλακείες, να σάς πω ότι στα δυο επεισόδια που κατάφερα να παρακολουθήσω χωρίς να πέσω σε κώμα, έπαιξαν τουλάχιστο 4-5 σκετς για την κατάσταση της Ομόνοιας. Δεν θέλω να σοκαριστείτε αλλά τα ανέκδοτα για την Ομόνοια είναι τόσο παλιά όσο… τα ανέκδοτα για την Ομόνοια. Η τελευταία φορά που πήρε πρωτάθλημα η Ομόνοια ήταν το ‘10. Πάει σχεδόν μια δεκαετία που δεν πάει καλά όσο προφανώς έχουν να δουν κωμική σειρά οι συντελεστές του « Άλλη μάς εδείξαν», οι οποίοι έγραψαν σκετσάκι για τον Βγενόπουλο. Seriously, για τον Βγενόπουλο, ο οποίος πέθανε το 2016! Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι που παρακολούθησαν την εκπομπή θα διερωτόντουσαν «Μα πριν πόσα χρόνια έπαιξε τούτο το πράμα και το δείχνουν επανάληψη;» Δύσκολα θα πίστευε κάποιος ότι αυτό που βλέπει γράφτηκε και αφορά στο 2019.

Στην εποχή του κινήματος #metoo, που γίνεται χαμός στον κόσμο για τα δικαιώματα και το empowerrment των γυναικών, το « Άλλη μάς εδείξαν» παρουσιάζει σκετσάκια όπου ο άντρας βάζει τη γυναίκα στο mute και μετά χαλάει το remote control και αγχώνεται να τη φτιάξει για να σηκωθεί να τού μαγειρέψει! Και όχι, η εκπομπή δεν καυτηριάζει τα κοινωνικά στερεότυπα αλλά πραγματικά πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο ο Κυπραίος θα γελάσει (γιατί αυτός θεωρεί ότι είναι πραγματικά ο μέσος τηλεθεατής, ένας χώρκατος, αμόρφωτος, μισογύνης) και έτσι συνεχίζει να διαιωνίζει αναχρονιστικά στείρες μ#$%ες που θεωρούνταν αστείες το 1980 από τον Benny Hill.

Η εκπομπή, που προβάλλεται κανονικότατα στην οικογενειακή ζώνη των 19:45 είναι γεμάτη με χαζά σεξουαλικά υπονοούμενα που θυμίζουν ανέκδοτα που λέγαμε όταν ήμαστε 10 χρονών για να εντυπωσιάσουμε του φίλους μας υπονοώντας ότι ξέρουμε τι είναι σεξ. Φαντάζομαι ότι ο προϋπολογισμός της εκπομπής εκτός των μισθών των ηθοποιών είναι γύρω στα €45. Δέκα ευρώ οι περούκες, 30 ευρώ όλα τα κουστούμια και 5 ευρώ τα κοκκινάδια για να βαφτούν μόνοι τους.

Γυρίζουν ΌΠΟΥ πραγματικά βρουν, με ό,τι φωτισμό έχουν και το όλο εγχείρημα είναι πιο λάθος από έκθεση Νέων Ελληνικών δεκαπεντάχρονης που επικοινωνεί μόνο με emojis. Στην εκπομπή βρίσκονται 3 power κωμικοί, ο άρχοντας Σοφοκλής Κασκαούνιας, η μοναδική Ζωή Κυπριανού και ο απίστευτος Κωστάκης Κωνσταντίνου. Κρίμα για τη χαμένη ευκαιρία, αφού με αυτούς τους ηθοποιούς θα μπορούσε το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά αστείο. Δεν ξέρω αν…. άλλη μάς εδείξαν αλλά σίγουρα εν ούλλη δική μας! Enjoy.


Tags: The Tsiakkos

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)