ΥΓΕΙΑ

Αν θες κι εσύ να έχεις ενέργεια όλη μέρα, ακολούθησε αυτές τις συμβουλές


Της Ελεάνας Παπαχαραλάμπους

Το κάνουμε όλοι: είναι τόσες οι φορές που πατάμε το "snooze", όταν τελικά αποφασίζουμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι και ό,τι μας έχει απομείνει χρονικά είναι ένα μπουκάλι ξηρού σαμπουάν και μια έφοδος στο φούρνο της γειτονιάς. Τίποτα καλό δεν μας προσφέρει αυτή η πρωινή ρουτίνα.Έτσι, σε μια προσπάθεια ενισχύσουμε την ευδιαθεσία μας και την εφορία σε μυαλό και σώμα, ακολουθήσαμε το ρητό "η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται" μαζί με τα παρακάτω tips:

Αναπνεύστε καθαρό αέρα
Ανοίξτε το παράθυρό σας (ακόμα και το χειμώνα) και αφήστε τον καθαρό αέρα να μπει στο δωμάτιο, ενώ κάνετε μια σειρά από ήπιες διατάσεις. Μπορείτε, επίσης, να επιδοθείτε σε ασκήσεις αναπνοής όπως εκείνη των πέντε λεπτών, ενώ κάθεστε στο κρεβάτι σας με την πλάτη σας σε ευθεία θέση και τα μάτια σας κλειστά. Πρόκειται για μια πολύ απλή και εξαιρετικά αποτελεσματική άσκηση αναπνοής, που λέει: εισπνέετε για πέντε δευτερόλεπτα και εκπνέετε πέντε δευτερόλεπτα, για περίπου πέντε λεπτά.

Ενισχύστε την καφεΐνη σας
Ενισχύστε τον πλούσιο, σκούρο καφέ σας προσθέτοντας μια κουταλιά κρύο λάδι καρύδας και μια κουταλιά μέλι. Και τα δύο αυτά συστατικά είναι γνωστά για τις αποτοξινωτικές τους ιδιότητες, την επιτάχυνση του μεταβολισμού και την ενίσχυση της διαδικασίας της πέψης.

Ξυπνήστε τα πόδια σας
Τα πόδια μας είναι γεμάτα αισθητήρια νεύρα, τα οποία όχι μόνο επηρεάζουν την ισορροπία και τη στάση μας, αλλά και τη νοητική μας συγκέντρωση και οξύτητα. Ξεκινήστε τη μέρα σας με μικρές ασκήσεις για τα πόδια, όπως για παράδειγμα: πατώντας μια μπάλα του γκολφ ή του τένις και αφήνοντας απαλά το βάρος σας με κυκλικές κινήσεις, ενώ έχετε ήδη σηκωθεί και βουρτσίζετε τα δόντια σας.

Ξεκινήστε με χαμόγελο
Ενώ βρίσκεστε ακόμα στο κρεβάτι, σκεφτείτε κάτι που θα σας κάνει να χαμογελάσετε (ζώο, πρόσωπο, θετική κατάσταση ή τόπο) και κρατήστε αυτό το συναίσθημα στην πρωινή σας ρουτίνα, απολαμβάνοντας το κύμα ενδορφινών και σεροτονίνης που απελευθερώνεται. Η θετική στάση για τη ζωή έχει σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα, ενισχύει το κίνητρο, αυξάνει την παραγωγικότητα και προσφέρει ευεξία.


Tags: fitness, ομορφιά, ενέργεια, μουσική, χαμόγελο, άνθρωπος, πρωινό, συμβουλές, γυναίκα, πόδια, σώμα , μυαλό

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)