ΥΓΕΙΑ

Χυμός το πρωί: Καλύτερα να τον αποφεύγουμε με άδειο στομάχι...


Πολλοί από εμάς ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι, ώστε να πάρουμε μια καλή δόση βιταμίνης C και να αποκτήσουμε ενέργεια. Η συνήθεια αυτή, όμως, δεν είναι τόσο υγιεινή σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς οι χυμοί εσπεριδοειδών δεν πρέπει να καταναλώνονται όταν το στομάχι είναι άδειο.

Πιο συγκεκριμένα, έρευνες έχουν δείξει ότι λόγω της φρουκτόζης, του φυσικού σακχάρου που περιέχεται στα πορτοκάλια, η χώνευση γίνεται δύσκολη και ουσιαστικά το πεπτικό σύστημα υπολειτουργεί. Όση ώρα κοιμόμαστε, το στομάχι παραμένει άδειο και η απότομη «εισβολή» φρουκτόζης κάνει δύσκολη τη διαχείριση από το έντερο. Έτσι, οι όξινες ουσίες του πορτοκαλιού σε συνδυασμό με τα σάκχαρα, καταστρέφουν τη μικροχλωρίδα του εντέρου, καθώς δεν μπορούν να τα διασπάσουν.

Οι ειδικοί προτείνουν να καταναλώνουμε χυμούς φρούτων και άλλα ροφήματα με σάκχαρα, μετά από γεύμα ώστε να μην επιβαρύνουμε και να μην εμποδίζουμε τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Με αυτό τον τρόπο, θα κερδίζουμε όλα τα οφέλη από την κατανάλωση πορτοκαλιών, καθώς είναι γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Μεταξύ άλλων ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, προλαμβάνουν ασθένειες, κρυολογήματα και σύμφωνα με έρευνες, βοηθούν στη συγκέντρωση και ενεργοποιούν τα αντανακλαστικά.

Άλλα τρόφιμα που καλύτερα να αποφεύγουμε να καταναλώνουμε το πρωί με άδειο στομάχι:

  • Συσκευασμένοι χυμοί
  • Ζαχαρούχα δημητριακά
  • Γιαούρτια με προσθήκη φρούτων
  • Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες

Tags: χυμός, δίαιτα, υγεία, στομάχι, woman, tips, health, wellnes, food, stomach, must

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)