ΥΓΕΙΑ

Δελεαστική σοκολάτα: Αυτά είναι τα οφέλη του κακάο στην υγεία μας...

Μυρτώ Τριχείλη


  • Κατά καιρούς όλοι αναζητούμε μια δικαιολογία για να φάμε σοκολάτα!

    Κατά καιρούς όλοι αναζητούμε μια δικαιολογία για να φάμε σοκολάτα!

Κατά καιρούς όλοι αναζητούμε μια δικαιολογία για να φάμε σοκολάτα! Αυτό το δελεαστικό έδεσμα φτιάχνεται από τους κόκκους του φυτού κακάο. Η χρήση του κακάο ξεκίνησε το 1800 π.Χ. και οι φυλές των Ολμέκων και των Μάγιας ονόμασαν το κακάο ως η «τροφή των Θεών», επειδή τα οφέλη από την κατανάλωση του ήταν αξεπέραστα:

1. Το κακάο είναι μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες και φλαβονοειδή από το χυμό φρούτων.

2. Το φυτικό αυτό συστατικό αυξάνει την ποσότητα της σεροτονίνης στον οργανισμό που επηρεάζει τη διάθεση μας, καθώς η σεροτονίνη λειτουργεί ως ρυθμιστής της διέγερσης, της θερμοκρασίας, της διάθεσης, της όρεξη και του ύπνου.

3.Το κακάο διαθέτει αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες, λόγω των ενώσεων που περιέχει, και μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής των καρδιαγγειακών ιστών.

4. Εάν επιθυμείτε μια μικρή ενίσχυση της ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς να έχει τα ίδια αποτελέσματα όπως ο καφές, το κακάο μπορεί να είναι ακριβώς η απάντησή σας. Ο λόγος είναι ότι περιέχει αλκαλοειδή όπως η θεοβρωμίνη, η οποία δρα με παρόμοιο τρόπο με την καφεΐνη.

5. Το κακάο διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, σύμφωνα με μελέτες, οι οποίες δείχνουν ότι η κατανάλωση του αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο βοηθώντας τη διατήρηση της μνήμης.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι το κακάο ως υπερτροφή και η σοκολάτα δεν είναι το ίδιο πράγμα. Οι μαύρες σοκολάτες υψηλής ποιότητας αποτελούν μια εξαιρετική πηγή κακάο χωρίς πολλά επεξεργασμένα σάκχαρα και λίπη (όπως η σοκολάτα γάλακτος). Συνεπώς, είναι προτιμότερο να επιλέγουμε τις σοκολάτες που έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε κακάο, ελαχιστοποιώντας παράλληλα σάκχαρα και λίπη.


Tags: health, woman, eat, drink, σοκολάτα, φύση, διατροφή, γυναίκα, must, read, κακάο

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)