#PINOFTHEWEEK

Dancing in L.A.

Νάκης Αντωνίου


Dancing in L.A.

Είναι 23 και αυτό τον καιρό ζει το όνειρό του σαν χορευτής. Ο Άγγελος Πέτρου ήρθε από το L.A. κατ' ευθείαν στο #pinoftheweek, σε μια συνάντηση που προγραμματίζαμε καιρό. 

Λοιπόν, πώς τα πας με το jet lag;
Ό,τι χειρότερο. Ξεκίνησα την Τρίτη, είχα πρόβα το πρωί, 10 έφτασα αεροδρόμιο και Πέμπτη νύχτα έφτασα Κύπρο. Είχα πει δεν θα κοιμηθώ στο αεροπλάνο για να κοιμηθώ όταν φτάσω, αλλά φυσικά με πήρε ο ύπνος 20 ώρες πτήση. Σήμερα ξύπνησα από τις 2 το πρωί.  

Είσαι ξύπνιος από τις 2 το πρωί; Τι κάνεις;
Ναι. Κάνω χορογραφίες.

Στο Los Angeles πώς κατέληξες;
Πάντα ήθελα να πάω. Κατ’ αρχάς δεν ήθελα ποτέ να ασχοληθώ επαγγελματικά με το χορό.

Τι εννοείς;
Σπούδασα οικονομικά! Χόρευα και δίδασκα χορό παράλληλα, μέχρι που κατάλαβα ότι αυτό με έκανε χαρούμενο. Έλεγα στους γονείς μου πως όταν αποφοιτήσω θα πάω Los Angeles και δεν με πίστευαν.

Πόσο καιρό είσαι Los Angeles;
Έξι μήνες.

Και πώς περνάς;
Τέλεια. Είμαι ευτυχισμένος εκεί. Εντάξει στην αρχή ήταν δύσκολα γιατί ήμουν μόνος μου αλλά τώρα είμαι οκ.

Τι είναι αυτό που νομίζουμε, λανθασμένα, για το L.A;
Νομίζω ο κόσμος πιστεύει πως πας εκεί, με το σήμα του Hollywood, και περπατάς στο δρόμο δίπλα στον Bieber ή στους ηθοποιούς. Πιστεύουν πως με το που πας θα γίνεις γνωστός, πως είναι όλα έτοιμα. Δεν είναι έτσι όμως, είναι μεγάλο και επικίνδυνο. Αν πας και δεν ξέρεις τι θέλεις είναι πολύ εύκολο να πάρεις λάθος δρόμο.

Εσύ κάνεις διάφορα πράγματα στο L.A.
Ναι, γιατί εγώ όταν πήγα ήξερα τι ήθελα. Είπα πως θα βάλω όλη την ενέργειά μου στο χορό, θέλω να επικεντρωθώ στη διδασκαλία παρά στα show, πήγαινα στις τάξεις μου, έκανα training, πέρασα από auditions…

Διδάσκεις ή ακόμα;
Ακόμα. Δίδασκα μια τάξη δειλά – δειλά και έζησα το όνειρό μου. Το επίπεδο ήταν πολύ ψηλό. Δίδασκα σε πολύ καλύτερους χορευτές από εμένα αλλά το point είναι να διδάσκεις και να τους βλέπεις πως είναι καλύτεροι από εσένα.

Ασχολείσαι με συγκεκριμένο στυλ χορού;
Με hip-hop.

Ποιο τραγούδι σε εκφράζει περισσότερο, σαν χορευτής;
Εξαρτάται από το πώς νιώθω. Ξέρεις, οι χορευτές ακούν ένα τραγούδι διαφορετικά από τους άλλους. Ακούνε το beat, το μπάσο, τους στίχους…

Έχεις σκοπό να επιστρέψεις μόνιμα στην Κύπρο;
Ναι αλλά όχι σύντομα. Είμαι μικρός ακόμα, θέλω να πιάσω και να αξιοποιήσω τις ευκαιρίες που μου δίνει το L.A. Όταν νιώσω πως έκανα όσα ήθελα να κάνω εκεί, πως έπιασα όσα μπορούσα να πιάσω εκεί, θέλω να επιστρέψω Κύπρο για να τα μεταφέρω σε άλλους.

Ετοιμάζεις κάτι στο L.A;
Θα χορογραφήσω ένα show, τον Ιούνη.

Ποια ήταν η πιο δυνατή σου εμπειρία μέχρι τώρα;
Στην πρώτη μου τάξη, δίδασκε ένας χορευτής του Justin Bieber. Μπήκα σε μια σχολή που έβλεπα σε βίντεο από τότε που ήμουν 12 χρονών και χόρευα δίπλα από χορευτές της Beyonce και της Rihanna. Ήταν πολύ ψηλό το επίπεδο. Αυτό είναι ίσως που δεν καταλάβει ο κόσμος, στο χορό υπάρχει πάντα χώρος για βελτίωση. Είσαι πάντα μαθητής.

Ποια ήταν η χορογραφία που ζήλεψες;
Royal Family, στον τελικό του World of Dance. Εκείνη ήταν χορογραφιάρα!

Και με ποιους θα ήθελες να συνεργαστείς;
Με τη Rihanna. Αν πάω ποτέ σε περιοδεία σαν χορευτής θα ήθελα να ήταν με τη Rihanna, αν θα χορογραφούσα κάποιον θα ήθελα να ήταν η Rihanna. Είναι το brand που εκφράζει το brand μου και αυτό νομίζω είναι το πιο σημαντικό. Να βρίσκεις και να δουλεύεις με αυτόν που σε εκφράζει χωρίς να σκέφτεσαι τα χρήματα.

Instagram: @angelospetrou 
Styling: Andreas Patsalos (Kouross Clothing)


Tags: pinoftheweek, p.in, person of interest, άγγελος πέτρου, χορός