ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό oversized πουκάμισο, nude παντελόνα και μπαλαρίνες
 

Ποιούς είδαμε στα εγκαίνια της έκθεσης «Προσφυγόσημο»

Ένα γραμματόσημο για τους πρόσφυγες της Κύπρου

Τα εγκαίνια της έκθεσης «ΠΡΟΣΦΥΓΟΣΗΜΟ. Ένα γραμματόσημο για τους πρόσφυγες της Κύπρου» τέλεσε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου. Η έκθεση, την οποία επιμελήθηκε η ιστορικός τέχνης Μαρία Παφίτη, φιλοξενείται στο Σπίτι του Πολίτη, διατηρητέο κτίριο στη Λευκωσία, το οποίο διαχειρίζεται η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Κατά την τελετή των εγκαινίων μίλησε η Πρόεδρος της Βουλής, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Κορνηλίου, η επιμελήτρια της έκθεσης και η Δρ. Ειρήνη Οράτη, Πρόεδρος της Εταιρείας Εικαστικών Α. Τάσσος, που εδρεύει στην Αθήνα.

Η έκθεση περιλαμβάνει την ξύλινη, εγχάρακτη πλάκα του Α. Τάσσου, από την οποία προέκυψε το χαρακτικό που μετέπειτα μετουσιώθηκε στο γνωστό γραμματόσημο, το οποίο επικολλάται σε οτιδήποτε ταχυδρομείται από τα Κυπριακά Ταχυδρομεία. Τα κεντρικά έργα της έκθεσης πλαισιώνονται από πίνακες ιστορικής σημασίας, καθώς και σύγχρονα καλλιτεχνικά έργα, φωτογραφίες από την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και έργα που φτιάχτηκαν ειδικά για την έκθεση από τους καλλιτέχνες Ελίνα Θεοδότου, Μάριος Θεοφιλίδης, Ανδρέας Νικολάου, Παναγιώτης Πασάντας, Έλενα Σαρρή Βαρνάβα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Κύπρος  |  party  |  news  |  showbiz  |  lifestyle  |  έκθεση

PARTIES: Τελευταία Ενημέρωση