ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Midi jean φούστα με άσπρο strapless top και πέδιλα
 

Επίδειξη μόδας: Στο Βασίλειο των Σόλων

Η Αυγούστα Θεοδούλου εμπνέεται από την ιστορία και υφαίνει νέα μοτίβα

Μαρία Σάββα

Το Σάββατο 20 Μαΐου 2023, το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατσάς διοργάνωσε, μαζί με τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, επίδειξη μόδας της σχεδιάστριας Αυγούστας Θεοδούλου, με τίτλο «Αναδρομή», με το θέμα της συλλογής να είναι εμπνευσμένο από το αρχαίο βασίλειο των Σόλων. Η επίδειξη μόδας έλαβε χώρα στον Βοτανικό Κήπο του Εκπαιδευτικού Κέντρου, που δημιουργήθηκε από τον κ. Γιώργο και την κα Καίτη Δαυίδ, με την εκδήλωση να τελεί υπό την αιγίδα της Πρέσβειρας της Γαλλίας στην Κύπρο, κυρίας Salina Grenet-Catalano.

Την εκδήλωση προλόγισε ο υφυπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε την αδιάλειπτη προσφορά του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, καθώς και του ζεύγους Γιώργου και Καίτης Δαυίδ στον συνάνθρωπο. Στο τέλος της επίδειξης η Βάκια Σταύρου, με τον Μανώλη Νεοφύτου στο πιάνο, τραγούδησε αγαπημένα τραγούδια από το ελληνικό και το διεθνές ρεπερτόριο. Η εκδήλωσε τελείωσε με τους καλεσμένους να απολαμβάνουν κοκτέιλ και εδέσματα με κυπριακές γεύσεις της περιοχής Σολέας, στους ατμοσφαιρικούς κήπους του Βοτανικό Κήπου Ατσάς. 

Φως στο σύγχρονο ένδυμα

Η Αυγούστα Θεοδούλου μελέτησε και παρουσίασε τη νέα της συλλογή με τίτλο «Αναδρομή» και επιχείρησε να ακολουθήσει το νήμα της Ιστορίας και από το παρόν να φωτίσει την Κύπρο της αρχαιότητας. Η κα Θεοδούλου είπε πως η συλλογή της αποτελεί ωδή στην Κύπρο, με την αφετηρία της να είναι το φημισμένο βασίλειο των Σόλων, με τις ελληνικές και αργότερα ρωμαϊκές επιρροές, «δείγμα όσων συνθέτουν τον πολιτισμικό πλούτο ενός νησιού που για αιώνες αποτελεί κορυφαίο σταυροδρόμι αλληλεπιδράσεων. Οι γεωμετρικές αναπαραστάσεις, τα ψηφιδωτά, το εντυπωσιακό αρχαίο θέατρο, τα μεταλλικά αντικείμενα και τα κεραμικά της Εποχής του Χαλκού, διαμορφώνουν έναν καμβά στους χρωματισμούς του κυπριακού τοπίου».

Όλα τα έσοδα προς τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο τα οποία αγγίζουν τις οκτώ χιλιάδες ευρώ, θα πάνε για την στήριξη του Κέντρου Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

PARTIES: Τελευταία Ενημέρωση