ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Υπόθεση «Ορέστη» - Θρίλερ με την 6χρονη Sierra

Στην μάχη της αναζήτησης της σορού της 6χρονης κόρης της Marry Rose, Sierra, στην λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου, ρίχθηκε  σήμερα το sonar, το οποίο μεταφέρθηκε από την «Κόκκινη Λίμνη». Παράλληλα, στο Μιτσερό, τα μέλη της ΕΜΑΚ συνέχισαν τις έρευνες με την ρομποτική κάμερα και τον δύτη με σκάφανδρο, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί η τρίτη βαλίτσα με την σορό της Maricar Valdez.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν στην «Κόκκινη Λίμνη» δεν καταστεί δυνατός ο εντοπισμός της τρίτης βαλίτσας, τα δεδομένα που έχει καταγράψει το σόναρ θα σταλούν στην Βρετανία για αξιολόγηση, ενώ μελετάται και σχέδιο Γ, που αφορά στην χρήση ενός ραντάρ με δυνατότητα σάρωσης ακόμα και του υπεδάφους. Το εναλλακτικό σχέδιο προέκυψε μετά την εκτίμηση ότι η τρίτη βαλίτσα πιθανόν να έχει καλυφθεί με λάσπη στον βυθό της λίμνης.

Σύσκεψη με φόντο την 6χρονη Sierra 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη μεταξύ του Διευθυντή της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine Services CY, η οποία συνδράμει στις έρευνες, του Εντουάρντο Μπράνκο, του Ισπανού χειριστή του υπερσύγχρονου ηχοεντοπιστικού συστήματος σόναρ, Αλεχάντρο Παλμέιρο, και του Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκου Τράγκολα.

Σκοπός της σύσκεψης αυτής είναι για να δουν, πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τα πρώτα αποτελέσματα από την ανάλυση που έκανε το σόναρ στην Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτου, σε μια προσπάθεια για εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra Granze, κόρης της δολοφονηθείσας Mary Rose, θύματος του καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου αλλοδαπών γυναικών και ανήλικων κοριτσιών. 

Άκαρπες οι σημερινές έρευνες 

Ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα οι σημερινές έρευνες στην «Κόκκινη Λίμνη» με την αγωνία να παρατείνεται. 

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος σημείων, με τη χρήση ρομποτικής κάμερας για εντοπισμό και τρίτης ταξιδιωτικής βαλίτσας, εντός της οποίας πιστεύεται ότι βρίσκεται η σορός ενός ακόμη θύματος του καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Οι σημερινές έρευνες επικεντρώθηκαν δυτικά και βόρεια της Κόκκινης Λίμνης, καθώς και στα σημεία που σηματοδοτήθηκαν χθες με τη χρήση του συστήματος sonar.

Ανασύρθηκε εύρημα

Ένα βαρύ εύρημα ανασύρθηκε από την «Κόκκινη Λίμνη» το μεσημέρι της Τετάρτης, σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές. Στο σημείο κλήθηκαν οι ιατροδικαστές, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας, με τον Υπεύθυνο, Νεόφυτο Σιάηλο, καθώς και οι πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας, οι οποίοι αναχώρησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εκ πρώτης όψεως, δεν πρόκειται για την τρίτη βαλίτσα, ωστόσο το εύρημα φαίνεται ότι αιφνιδίασε και τα ίδια τα μέλη της ομάδας που διεξάγει τις έρευνες.

Αργότερα, μετά από τις εξετάσεις των ιατροδικαστών, φάνηκε ότι εκ πρώτης όψεως επρόκειτο για εύρημα άσχετο με την υπόθεση. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ξύλο τυλιγμένο με τρία σφουγγάρια και από πάνω μια φλοκάτη.

 

Στο βίντεο πιο κάτω, καταγράφηκε λεπτό προς λεπτό η ανάσυρση του αντικειμένου, για το οποίο σήμανε συναγερμός και προκλήθηκε μεγάλη κινητοποίηση στην όχθη της λίμνης.

Στην συνέχεια, τον δύτη προσέγγισε η βάρκα με το πλήρωμά της να μεταφέρει μια απόχη στο σημείο, ενώ στην συνέχεια ανασύρθηκε αντικείμενο το οποίο είναι άγνωστο αν πρόκειται για την τρίτη βαλίτσα. Πάντως, σύμφωνα με τον ανταποκριτή μας, Δημήτρη Λουκά, στο σημείο κλήθηκαν οι ιατροδικαστές, Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους, καθώς και ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος.

Η άφιξη των ιατροδικαστών

Σύμφωνα με την πληροφόρησή μας, το εύρημα ήταν τυλιγμένο μέσα σε ύφασμα και ανασύρθηκε κοντά σε ένα σημείο από τα έξι τα οποία είχαν σηματοδοτηθεί με την βοήθεια του σόναρ.

Στην σκηνή έφτασαν και μέλη της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας, καθώς και πυροτεχνουργοί, για αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής λόγο.

Ανασύρθηκαν άσχετα αντικείμενα

Παρά τις έρευνες με το σόναρ, που πραγματοποιούνταν από το πρωί της Τρίτης, δεν κατέστη δυνατόν να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι έρευνες διεξήχθησαν σε δύο φάσεις, από δύτη με την βοήθεια του σκαφάνδρου. Λίγο πριν από το μεσημέρι, ο δύτης καταδύθηκε στα τοξικά νερά της λίμνης και ερεύνησε συγκεκριμένο σημείο, χωρίς αποτέλεσμα. Μετά από μια διακοπή το μεσημέρι, μέχρι νωρίς το απόγευμα, ο δύτης καταδύθηκε ξανά, στην παρουσία του νέου Αρχηγού της Αστυνομίας, Κύπρου Μιχαηλίδη, ο οποίος επισκέφθηκε την σκηνή. Λίγο αργότερα, ο δύτης εξήλθε, ανασύροντας ένα κομμάτι ύφασμα, το οποίο δεν σχετίζεται με την υπόθεση.

Αισιοδοξία από Μιχαηλίδη

Ο σκοπός της επίσκεψής μου στην λίμνη ήταν να ενημερωθώ για την επιχείρηση και για να συγχαρώ τα μέλη της ΕΜΑΚ για την προσπάθεια που καταβάλλουν, ανέφερε ο Αρχηγός. Είπε ότι δεν υπήρχε, μέχρι το απόγευμα της Τρίτης 7 Μαΐου, οτιδήποτε ανακοινώσιμο, ενώ υπολείπεται η τρίτη σορός. Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξέλιξη της επιχείρησης τις επόμενες ημέρες, εξηγώντας, παράλληλα, ότι τα αντικείμενα που ανασύρθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, προφανώς δεν έχουν σχέση με την υπόθεση.

ΠΗΓΗ:24news

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS