ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Υπόθεση Μαντλίν: «Αξιόπιστο» το σενάριο του νέου υπόπτου

Υπήρχε δυσπιστία εκ μέρους των γονιών σε σχέση με τις πληροφορίες που έβγαιναν και υπόσχονταν μια κατάληξη στην υπόθεση αυτή

«Ενθαρρυντική» χαρακτήρισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πορτογάλος δικηγόρος της οικογένειας Μακάν Ροζέριο Άλβες, την ταυτοποίηση ενός νέου υπόπτου στην υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν, πριν από 13 χρόνια στην Πορτογαλία. «Υπάρχουν στοιχεία που μου φαίνονται ενθαρρυντικά», είπε χαρακτηρίζοντας «πιο αξιόπιστο» το σενάριο σε σύγκριση με άλλα που είχαν υπάρξει κατά το παρελθόν.

«Υπήρχε δυσπιστία εκ μέρους των γονιών σε σχέση με τις πληροφορίες που έβγαιναν και υπόσχονταν μια κατάληξη στην υπόθεση αυτή. Αυτήν τη φορά, είναι αναπόφευκτο να υπάρχει μια ακτίδα ελπίδας» για εκείνους, συμπλήρωσε ο Πορτογάλος δικηγόρος.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ ότι διεξάγει έρευνα για ένα νέο ύποπτο, έναν 43χρονο καταδικασθέντα για σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων, που αυτή τη στιγμή εκτίει ποινή σε φυλακή της Γερμανίας για διακίνηση ναρκωτικών, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία του κοριτσιού.

Ο «Κρίστιαν Μπ.», όπως κατονομάζεται από τις αρχές, ζούσε και εργαζόταν για πολλά χρόνια, το διάστημα μεταξύ 1995-2007, στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, όπου εξαφανίστηκε η Μάντλιν.

«Προκειμένου η γερμανική αστυνομία να δημοσιοποιήσει αυτήν την πληροφορία, πρέπει να έχει σίγουρα κι άλλα στοιχεία», έκρινε ο Ροζέριο Άλβες.

Η γερμανική αστυνομία, η οποία απηύθυνε έκκληση για πληροφορίες, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο ύποπτος να διέρρηξε το διαμέρισμα των Μακάν για να κλέψει και μόλις βρέθηκε εκεί να αποφάσισε να απαγάγει το κοριτσάκι.

Χθες, ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ο εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας του Μπράουνσβαϊγκ (Γερμανία), δήλωσε ότι ο 43χρονος θεωρείται ύποπτος για δολοφονία. «Υποθέτουμε ότι το κοριτσάκι έχει πεθάνει».

«Είναι ένα ενδεχόμενο», είπε ο Πορτογάλος δικηγόρος των Μακάν. «Αν ο (Γερμανός εισαγγελέας) γνωρίζει την αλήθεια, πρέπει να εξηγήσει γιατί. (…) Όμως, δεν πιστεύω ότι έχουν αποδείξεις» για τον θάνατο του κοριτσιού.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X