ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

Υπ. Υγείας: Τι απαντά στο ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων

Παράταση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων μέχρι τα μέσα Μαΐου

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Η παράταση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων μέχρι τα μέσα Μαΐου, αναμένεται να επικυρωθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο. Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (19/4) στο κρατικό ραδιόφωνο.

Σε σχέση με πιθανή πρόθεση αυστηροποίησης των περιοριστικών μέτρων, ο κ. Ιωάννου δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση καθώς «κανείς δεν επιθυμεί το άνοιξε - κλείσε της οικονομικής δραστηριότητας». 

Όπως σημείωσε ο αρμόδιος Υπουργός τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται πολύ χαμηλή συμμόρφωση των πολιτών ως προς την τήρηση των υγειονομικών μέτρων ενώ από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης καταδεικνύεται ότι επαφές κρουσμάτων δεν περιορίζονται. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις εργοδότες αποκρύπτουν κρούσματα.

Σε σχέση με τα σχολεία, ο κ. Ιωάννου σημείωσε ότι ακόμη είναι πρόωρο να λεχθεί εάν θα παραταθεί το κλείσιμό μετά τις εορτές του Πάσχα.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι εμβολιασμοί είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όπως ανέφερε ο στόχος για εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού μέχρι το τέλος Ιουνίου, είναι εφικτός.

Σήμερα η Κύπρος παραλαμβάνει 40 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου της pfizer ενώ μέχρι το τέλος Ιουνίου το κράτος θα παραλάβει συνολικά 600 χιλιάδες δόσεις του συγκεκριμένου σκευάσματος, γύρω στις 350 χιλιάδες της AstraZeneca και περίπου 80 χιλιάδες της Moderna.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση