ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Ξενάγηση στη Λεμεσό των αντιθέσεων

Από τους πολυτελείς πύργους στα φτωχά σοκάκια

Η Λεμεσός δεν είναι απλώς μία ακόμα πόλη της Κύπρου. Λίγο η ιστορία της ως το λιμάνι της ξενιτιάς, λίγο ο εμβολιασμός της «έξω καρδιά» κουλτούρας των ντόπιων με την επιχειρηματικότητα των προσφύγων Αμμοχωστιανών, έχουν δημιουργήσει ένα κράμα πόλης και κατοίκων που δεν συναντάς αλλού στην Κύπρο.

Οι κάτοικοί της διαχρονικά -ελέω γεωγραφίας- εκμεταλλεύονται όσο κανένας άλλος Κύπριος τη στρατηγική θέση της χώρας στη Μεσόγειο. Η κρίση του Λιβάνου στα ‘80s είχε γεμίσει τις παραλίες με ηλιοκαμένες γαλλοθρεμμένες Λιβανέζες στα ‘90s, ενώ οι πλούσιοι Άραβες, πριν στραφούν στο Ντουμπάι, περνούσαν τις διακοπές τους στα πολυτελή ξενοδοχεία της εποχής. Μετά την πτώση του ανατολικού μπλοκ, πρώτοι έτρεξαν και έφεραν στην πόλη τους Ρώσους, Ουκρανούς και Λευκορώσους, για λίγο ήλιο και ξέπλυμα των χρημάτων τους. Άλλωστε, δεν είχαμε τότε Ευρωπαϊκή Ένωση και ο κόσμος παρακολουθούσε αμήχανος την επόμενη μέρα της Ρωσίας του Γέλτσιν. Έτσι φτιάχτηκε το γκλαμ παραλιακό μέτωπο, το οποίο εσχάτως κοσμείται από πύργους άνω των εκατό μέτρων και αστραφτερές μπουτίκ και αυτοκίνητα. 

Περπατήσαμε, ζήσαμε και φωτογραφήσαμε τη Λεμεσό, μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις, για το must Σεπτεμβρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 6/9 με την Καθημερινή.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση