ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Χαβάη: Τα νερά της λίμνης Kealia έγιναν φούξια

Οι επιστήμονες δίνουν απάντηση για αυτό το ενδιαφέρον φαινόμενο της φύσης.

Μαρία Καραμάνου

Η λίμνη Kealia στο Μάουι, Χαβάη, έχει μεταμορφωθεί σε ένα εντυπωσιακό φυσικό θέαμα, μοιάζοντας σαν κάτι βγαλμένο από παραμύθι. Τα νερά της λίμνης έχουν αποκτήσει μια φούξια απόχρωση, και παρόλο που μπορεί να φαίνεται μαγικό, υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση πίσω από αυτό το φαινόμενο.

Η αλλαγή στο χρώμα του νερού προήλθε από την αύξηση της περιεκτικότητας σε αλάτι της λίμνης λόγω της ξηρασίας. Δείγματα νερού απέστειλαν στο πανεπιστήμιο της Χαβάης αποκάλυψαν ότι οι υπεύθυνοι για την μεταμόρφωση είναι οι halobacteria, μονοκύτταροι οργανισμοί που αναπτύσσονται σε περιβάλλον με υψηλή περιεκτικότητα αλατιού, όπως η Νεκρά Θάλασσα.

Η λίμνη Kealia ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο, καθώς η περιεκτικότητα σε αλάτι της είναι διπλάσια από του θαλασσινού νερού. Έτσι, το φυσικό αυτό θέαμα δεν αποτελεί μόνο ένα οπτικό αριστούργημα, αλλά και ένα ενδιαφέρον φαινόμενο της φύσης που αναδεικνύει την ποικιλομορφία της ζωής και των φυσικών συνθηκών σε διάφορα μέρη του πλανήτη μας.

Η έκτακτη ξηρασία που πλήττει το Μάουι αφήνει το σημάδι της, επηρεάζοντας ακόμη και τα χρώματα των νερών. Στο καταφύγιο άγριων ζώων όπου βρίσκεται η λίμνη Kealia, οι ειδικοί πιστεύουν πως, όταν η περιοχή λάβει βροχή και φρέσκο νερό, αυτό πιθανότατα θα επηρεάσει την περιεκτικότητα σε αλάτι, με αποτέλεσμα να αλλάξει ξανά το χρώμα των νερών.

Το φαινόμενο αυτό αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα του πώς η φύση ανταποκρίνεται στις αλλαγές του περιβάλλοντος. Ενώ η ξηρασία επηρεάζει τη λίμνη, η ελπίδα για βροχή φέρνει μαζί της την προοπτική ενός νέου θαυματουργού θεάματος, με τα νερά να επανακτούν το φυσικό τους χρώμα.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS