ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Vegetarian μαγειρίτσα, παραδοσιακή ή σούπα αβγολέμονο; Οι συνταγές που χρειάζεστε σήμερα

Ό,τι και αν επιλέξετε να φτιάξετε, εμείς βρήκαμε τις σύνταγές που αναζητάτε σήμερα.

Το βράδυ της Ανάστασης βάση της παράδοσης όλοι απολαμβάνουμε μαγειρίτσα ή σούπα αυγολέμονο, αφού πρόκειται για μια παράδοση βαθιά συνδεδεμένη με το Πάσχα. Λαμβάνοντας υπόψη βέβαια πως τα γούστα διαφέρουν, εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τις τρεις απόλυτες συνταγές που χρειάζεστε σήμερα, Μεγάλο Σάββατο.

Μαγειρίτσα

Εύκολη συνταγή για μαγειρίτσα. Μπορείτε να τη φτιάξετε από νωρίς και να τη ζεστάνετε το βράδυ όταν επιστρέψετε απ’ την Ακολουθία της Ανάστασης. Έτσι, η μαγειρίτσα θα είναι πολύ πιο πηχτή γιατί όσο περνάει ο χρόνος το ρύζι ανοίγει και η σούπα πήζει. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζεματιστό νερό για να την αραιώσετε.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄

ΥΛΙΚΑ:

Για 6 μερίδες:

2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. αρνίσια συκωτάκια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
100 γρ. ρύζι
60 ml λευκό κρασί
800 ml νερό
1 κουταλάκι ζωμός κοτόπουλου σε σκόνη
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
¼ κουταλάκι αλεσμένη κανέλα
¼ κουταλάκι αλεσμένο μοσχοκάρυδο
2 ποτήρια μαρούλι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές άνηθος ψιλοκομμένος
3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 αβγά
Χυμός από δύο λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα συκωτάκια και τηγανίζουμε μαζί για 2-3 λεπτά.
2. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρασί. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το αλκοόλ να εξατμιστεί.
3. Προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το λεμόνι. Προσθέτουμε λίγο απ’ το νερό της σούπας στο μείγμα του αβγού και χτυπάμε. Ρίχνουμε το μείγμα λίγο-λίγο στη σούπα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αβγό.
4. Προσθέτουμε το μαρούλι, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Τη σερβίρουμε πολύ ζεστή.


Vegetarian Μαγειρίτσα
Σε όλους αρέσει η μαγειρίτσα αλλά πολλοί από εμάς την προτιμάμε χωρίς συκωτάκια. Η ετοιμασία της είναι πολύ πιο εύκολη απ’ ό,τι πιστεύετε. Μπορείτε να τη φτιάξετε από νωρίς και να τη ζεστάνετε το βράδυ όταν επιστρέψετε απ’ την ακολουθία της Ανάστασης. Έτσι, η μαγειρίτσα θα είναι πολύ πιο πηχτή γιατί όσο περνάει ο χρόνος το ρύζι ανοίγει και η σούπα πήζει. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζεματιστό νερό για να την αραιώσετε.
Χρόνος ετοιμασίας: 10’
Χρόνος ψησίματος: 40’

Μερίδες: 6
Θερμίδες: 130 Kcal ανά μερίδα


ΥΛΙΚΑ:

2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
150 γρ. ρύζι
60 ml λευκό κρασί
600 ml νερό
1 κύβος ζωμού λαχανικών KNORR
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
¼ κουταλάκι αλεσμένα γαρύφαλλα
¼ κουταλάκι αλεσμένο μοσχοκάρυδο
2 ποτήρια μαρούλι Κύπρου, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές άνηθος ψιλοκομμένος
2 αβγά
Χυμός από ένα λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, για 2-3 λεπτά.
2. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρασί. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το αλκοόλ να εξατμιστεί.
3. Προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το λεμόνι με ένα σύρμα. Προσθέτουμε λίγο απ’ το νερό της σούπας στο μείγμα του αβγού και χτυπάμε. Ρίχνουμε το μείγμα λίγο-λίγο στη σούπα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αβγό. Προσθέτουμε το μαρούλι και τον άνηθο. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε τη σούπα μας πολύ ζεστή.

 

Σούπα αβγολέμονο

Παραδοσιακή, κλασική και αγαπημένη σούπα. Να έχετε υπόψη σας ότι όσο περνάει η ώρα το ρύζι ανοίγει, με αποτέλεσμα η σούπα να πήζει. Αν σας αρέσει λοιπόν πηχτή, ετοιμάστε την από νωρίς, αφήστε τη στην κατσαρόλα και ζεστάνετέ την όταν θα είστε έτοιμοι να τη σερβίρετε. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζεματιστό νερό για να την αραιώσετε.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 15'

ΥΛΙΚΑ:
(για 4 μερίδες)

100 γρ. ρύζι
1 λίτρο νερό
2 κουταλάκια ζωμός λαχανικών σε σκόνη
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
3 αβγά
Χυμός από 3 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι, το νερό, τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το νερό να κοχλάσει.
2. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει για 2 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
3. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε το αβγό με το λεμόνι μέχρι ν’ ασπρίσουν και ν’ αφρατέψουν. Προσθέτουμε λίγο απ’ το νερό της σούπας στο μείγμα του αβγού και κτυπάμε. Ρίχνουμε την αβγολέμονη λίγη-λίγη στην κατσαρόλα με τη σούπα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αβγό. Τη σερβίρουμε πολύ ζεστή.


Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση