ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Universal Music Vs TikTok: Η δισκογραφική απειλεί να αποσύρει όλα τα τραγούδια της από την πλατφόρμα

Μεγάλη κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στη Universal Music Group και το TikTok.

Μαρία Καραμάνου

Σκληρή σύγκρουση ξέσπασε μεταξύ της Universal Music Group και του TikTok, καθώς δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για την ανανέωση της συνεργασίας τους λόγω διαφωνιών σχετικά με ζητήματα αποζημίωσης των καλλιτεχνών και χρήσης τεχνητής νοημοσύνης.

Η υπάρχουσα συμφωνία της Universal Music Group με το TikTok λήγει, και αν δεν υπάρξει συμφωνία για ανανέωση, η δισκογραφική εταιρεία θα αφαιρέσει όλα τα τραγούδια της από την πλατφόρμα, δήλωσε εκπρόσωπος της UMG στο Reuters.

Με μια ανοιχτή επιστολή, η UMG, η μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία στον κόσμο, κατηγορεί το TikTok ότι επιχειρεί να την απειλήσει προκειμένου να αποδεχθεί συμφωνία με χαμηλότερη αξία από την προηγούμενη.

Η Universal Music Group (UMG) διαθέτει τα δικαιώματα της μουσικής ενός εκτενούς καταλόγου καλλιτεχνών, περιλαμβανομένων των Beatles, Bob Dylan, Elton John, Sting, The Weeknd, Ariana Grande, Justin Bieber, Adele, U2, Coldplay, κ.ά. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία που έχει επίσης επιτύχει την παρουσία συγκεκριμένων άλμπουμ της σε πολλές θέσεις του Billboard 200.

Στην ανοιχτή επιστολή της, η UMG αναφέρει ότι το TikTok αποτελεί περίπου μόνο το 1% των συνολικών εσόδων της εταιρείας. Επίσης, επισημαίνει ότι αυτό δείχνει πόσο μικρή είναι η αποζημίωση που λαμβάνουν οι καλλιτέχνες και οι συνθέτες από την πλατφόρμα, παρά την αυξανόμενη βάση χρηστών, τα αυξημένα διαφημιστικά έσοδα και την αυξανόμενη εξάρτηση από το μουσικό περιεχόμενο.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τη Universal Music Group, το TikTok πρότεινε να καταβάλλει στους καλλιτέχνες και τους συνθέτες ποσά πολύ χαμηλότερα σε σύγκριση με άλλες παρόμοιες πλατφόρμες. Όταν οι διαπραγματεύσεις δεν οδήγησαν σε συμφωνία, το TikTok, σύμφωνα με την UMG, προσπάθησε να απειλήσει την εταιρεία "αποσύροντας επιλεκτικά τη μουσική ορισμένων ανερχόμενων καλλιτεχνών" ενώ παράλληλα διατήρησε τη μουσική των μεγάλων σταρ στην πλατφόρμα. 

Απαντώντας, το TikTok ξεσκεπάζει την UMG για απληστία, ισχυριζόμενο ότι η εταιρεία θέτει τα οικονομικά της συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα των καλλιτεχνών και των συνθετών τους. Το TikTok εκφράζει τη λύπη του για την απόφαση της UMG να αποχωρήσει από την πλατφόρμα παρά τη σημαντική υποστήριξη που παρείχε στους καλλιτέχνες της. Το TikTok αντικρούει τις κατηγορίες της UMG για υπερβολική χρήση τεχνητής νοημοσύνης στην πλατφόρμα του.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS