ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Trump: Η πανδημία «θα χειροτερέψει προτού καλυτερέψει»

«Θα τερματίσουμε» την πανδημία του κορωνοϊού «με θεραπείες κι ένα εμβόλιο πολύ γρήγορα», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump αναγνώρισε χθες Τρίτη 21/7 ότι η κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ συνεχίζει να είναι πολύ σοβαρή, στην πρώτη του καθημερινή ενημέρωση του Τύπου για αυτόν που αποκαλεί «κινεζικό ιό», αφότου την είχε διακόψει στα τέλη του Απριλίου, ενώ απομένουν μήνες προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στη χώρα.

Η υγειονομική κρίση «σίγουρα, δυστυχώς, θα χειροτερέψει προτού καλυτερέψει. Δεν μου αρέσει που το λέω αυτό, αλλά έτσι είναι», είπε ο Ρεπουμπλικανός σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, προτού συστήσει στους «πάντες» να φορούν μάσκα όταν δεν μπορούν να τηρούν τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση. Κι αυτό παρότι ο ίδιος αποφεύγει συστηματικά να εμφανίζεται δημόσια με μάσκα: φόρεσε πάντως μία μπροστά στις κάμερες κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ.

«Τη χρησιμοποιώ με χαρά», διαβεβαίωσε μολαταύτα ο μεγιστάνας των ακινήτων. «Οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει (...) είναι καλό πράγμα».

Εξέφρασε ικανοποίηση για τις προόδους στην έρευνα για τη δημιουργία εμβολίων, επειδή κατ’ αυτόν η κυβέρνησή του επέλυσε τα προβλήματα των ελλείψεων τεστ και μηχανημάτων τεχνητής υποστήριξης της αναπνοής, ωστόσο — για πρώτη φορά — εξέφρασε έντονη ανησυχία για την εξάπλωση με εκρηκτικό ρυθμό της πανδημίας σε νότιες και δυτικές πολιτείες, φθάνοντας ως το σημείο να «ικετεύσει» τους νέους να «αποφεύγουν τα γεμάτα μπαρ».

Διαβεβαίωσε ότι «σώσαμε εκατομμύρια ζωές με τα αρχικά περιοριστικά μέτρα», ενώ επανέλαβε πως «θα τερματίσουμε» την πανδημία του κορωνοϊού «με θεραπείες κι ένα εμβόλιο πολύ γρήγορα». «Ο ιός θα εξαφανιστεί», επέμεινε, διατεινόμενος παράλληλα ότι την ευθύνη για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης τη μοιράζονται οι κυβερνήτες των πολιτειών και ο ίδιος.

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν, για όγδοη συνεχόμενη ημέρα, πάνω από εξήντα χιλιάδες - πλησίασαν τα 70.000 - κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως χθες Τρίτη στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Τετάρτη ώρα Ελλάδας).

Οι 68.524 νέες μολύνσεις μέσα σε μία ημέρα αύξησαν σε πάνω από 3,89 εκατομμύρια τον συνολικό απολογισμό των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, που πρόσβαλε τον άνθρωπο για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο στην Κίνα.

Σύμφωνα με τη σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης, τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 961 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, με το σύνολο των θανάτων να φθάνει έτσι τους 141.883.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, που κάνει δική του, ανεξάρτητη καταμέτρηση, μετέδωσε νωρίτερα ότι οι θάνατοι ασθενών εξαιτίας του σοβαρού οξέος συνδρόμου του αναπνευστικού που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός ξεπέρασαν τους χίλιους χθες.

Οι ΗΠΑ, η χώρα που υφίσταται μακράν το πιο βαρύ χτύπημα από την πανδημία του κορωνοϊού στον πλανήτη σε απόλυτους αριθμούς, όδευαν να καταγράψουν μια κάποια βελτίωση της κατάστασης στα τέλη της άνοιξης, όμως εδώ και αρκετές εβδομάδες, η καμπύλη της εξάπλωσης βρίσκεται ξανά σε άνοδο, ειδικά στον Νότο και στη Δύση.

Φάουτσι: Να βελτιωθεί η κατάσταση με τα τεστ

Ο Anthony Fauci, κορυφαίος ειδικός της αμερικανικής κυβέρνησης όσον αφορά τις λοιμώδεις νόσους, δήλωσε χθες Τρίτη ότι επείγει να βελτιωθεί η δυναμικότητα των ΗΠΑ ως προς τη διενέργεια τεστ για την εξακρίβωση μολύνσεων από τον κορωνοϊό, εν μέσω της ραγδαίας εξάπλωσής του σε νότιες και δυτικές πολιτείες.

«Ασφαλώς πρέπει να τα πάμε καλύτερα», τόνισε ο Δρ. Anthony Fauci κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Συνολικά, πρέπει να βελτιώσουμε» τη δυναμικότητα ως προς τα τεστ, επέμεινε.

Το τρέχον διάστημα μπορεί να περάσουν μέρες, ακόμη και μία εβδομάδα, προτού κάποιος ή κάποια να μάθει τη διάγνωση. Αυτό το χρονοδιάγραμμα θεωρείται ότι δεν επιτρέπει να περιοριστεί αποτελεσματικά η εξάπλωση του SARS-CoV-2.

«Όταν έχεις ραγδαίες αυξήσεις (των κρουσμάτων) όπως αυτή που βλέπουμε τώρα το σύστημα εξουθενώνεται λιγάκι», είπε ο Anthony Fauci, επισημαίνοντας τη συνεχιζόμενη εκρηκτική εξάπλωση της πανδημίας στον αμερικανικό Νότο.

Ακόμη, ο ανοσιολόγος ανέφερε ότι θεωρεί τον εαυτό του ρεαλιστή, προφανώς απαντώντας έμμεσα σε πρόσφατη δήλωση του Ρεπουμπλικανού προέδρου Trump, ο οποίος τον αποκάλεσε «κινδυνολόγο».

Ο Anthony Fauci διευκρίνισε στο CNN ότι δεν προσκλήθηκε να παίρνει μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου για την πορεία της πανδημίας από τον Λευκό Οίκο, που ξανάρχισε χθες ο Donald Trump έπειτα από μήνες.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση