ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Ο Trump επιτίθεται ξανά στην Greta: ''Χαλάρωσε λιγάκι''

Το σχόλιο στο Twitter για την Greta!

Μα πόσο χρόνο σπαταλά στο Twitter ο Αμερικανός Πρόεδρος. 

Αυτή τη φορα ο Donald Trump εξαπέλυσε επίθεση στην Greta για μία ακόμα φορά ο , λίγες ώρες μετά την επιλογή της από το TIME ως το Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2019.

Ο Trump έκανε retweet τα συγχαρητήρια της Roma Downey στην 16χρονη από τη Σουηδία, επιφυλάσσοντας ένα ιδιαίτερα αιχμηρό σχόλιο για την ακτιβίστρια, την οποία έχει ειρωνευτεί και στο παρελθόν.

«Είναι τόσο γελοίο. Η Greta πρέπει να δουλέψει πάνω στο πρόβλημα διαχείρισης θυμού που έχει και μετά να πάει να δει μια παλιά, καλή ταινία με έναν φίλο. Τσίλαρε Greta, τσίλαρε».

Το περιοδικό TIME επέλεξε την Greta ως πρόσωπο της χρονιάς για το 2019 σημειώνοντας πως μέσα στους 16 μήνες που ακολούθησαν τις επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες της έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο, στη Στοκχόλμη, «απευθύνθηκε στους ηγέτες των κρατών στα Ηνωμένα Έθνη, συναντήθηκε με τον Πάπα, ήρθε σε ρήξη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, και ενέπνευσε 4 εκατομμύρια ανθρώπους να συμμετάσχουν στην "απεργία για το Κλίμα" στις 20 Σεπτεμβρίου του 2019».

Το TIME σχολιάζει πως η πολιτική πραγματικότητα πίσω από την ανάληψη δράσης για το κλίμα είναι ένα περίπλοκο και δαιδαλώδες ζήτημα και «η Τούνμπεργκ δεν έχει κάποια μαγική λύση. Όμως κατάφερε να δημιουργήσει μία αλλαγή στάσης σε παγκόσμια κλίμακα, μεταμορφώνοντας εκατομμύρια αδιόρατες ανησυχίες σε ένα διεθνές κίνημα που καλεί για επείγουσα αλλαγή». «Έστρεψε την προσοχή του πλανήτη στις περιβαλλοντικές αδικίες για τις οποίες νέοι, αυτόχθονες ακτιβιστές διαμαρτύρονται επί χρόνια. Εξαιτίας της, εκατοντάδες χιλιάδες έφηβες "Γκρέτες", από τον Λίβανο μέχρι τη Λιβερία, έφευγαν νωρίτερα από το σχολείο για να οδηγήσουν τους συνομηλίκους τους, στις πορείες ανά τον κόσμο».

«Θέλω να πανικοβληθείτε», είχε πει στο ετήσιο συνέδριο των CEO και τους ηγέτες του κόσμου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας τον Ιανουάριο. «Θέλω να νιώθετε το φόβο που νιώθω κι εγώ κάθε μέρα. Και μετά, θέλω να αναλάβετε δράση». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Donald Trump  |  Greta  |  Time  |  Twitter  |  επίθεση

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση