ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

True Story: Με κορωνοϊό μόνη και απομονωμένη στο Λονδίνο

Μακριά από όλους και από όλα, στην απομόνωση, η Ε. μάς μιλά για τα συμπτώματα, τον πανικό αλλά και τα αποτελέσματα που θα φέρει αυτή η πανδημία

Η Ε., φοιτήτρια νομικής, μας εξιστορεί τη δική της προσωπική ιστορία από το Λονδίνο, αφού βρέθηκε με επιβεβαιωμένο κρούσμα και βγήκε θετική στον κορωνοϊό. Μακριά από όλους και από όλα, στην απομόνωση, μας μιλά για τα συμπτώματα, τον πανικό αλλά και τα αποτελέσματα που θα φέρει αυτή η πανδημία. 

«Η καραντίνα με βρήκε σε «καραντίνα» στο Λονδίνο, καθώς με τις προετοιμασίες για τις τελικές εξετάσεις του πτυχίου μου βρισκόμουν στη δική μου εθελούσια απομόνωση. Συνεχόμενες ώρες διαβάσματος, «περίπατοι» από το σπίτι στο supermarket της γειτονιάς για τα απαραίτητα, μειωμένες επισκέψεις σε φίλους, χιλιάδες διαδρομές από το κρεβάτι στην τραπεζαρία, στον καναπέ και πάλι πίσω, Skype calls με τους γονείς μου και καταιγισμός ειδήσεων για το τι συνέβαινε έξω από την πόρτα μου αλλά και κάθε πόρτα σπιτιού σε όλες τις χώρες.

Καθημερινά νέα κρούσματα, νεκροί, χαμός στα νοσοκομεία και τώρα που σας γράφω ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ευτυχώς έχει αλλάξει την «άνετη» στάση του και βλέπει πιο σοβαρά την κατάσταση με την προτροπή να δουλέψουμε όλοι για να μειώσουμε τα κρούσματα. Έβλεπα στις ειδήσεις γιατρούς και τους νοσηλευτές σ’ όλο τον κόσμο, ήρωες που είναι άγνωστοι αλλά τόσο γνωστοί γιατί απέκτησαν τον τίτλο αυτό να παρακαλούν τον κόσμο να μείνει σπίτι για να σταματήσουμε την εξάπλωση.

Ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει άπειρα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών σε όλο τον πλανήτη ανεξαρτήτως ηλικίας, κοινωνικής τάξης, επαγγέλματος ή τόπου διαμονής. Σε όλα τα stories συμφοιτητών μου βλέπω τα ράφια των υπεραγορών άδεια, μία ασυνήθιστη εικόνα που λες «Αποκλείεται να συμβαίνει αυτό, δεν ήταν αυτό στο 2020 list μου», δύσκολο να πιστέψεις ότι αυτή η χρονιά θα είχε και την πανδημία της.

Διαβάστε τη συνέχεια στο must Απριλίου που κυκλοφορεί την Κυριακή, 5 Απριλίου, με την Καθημερινή.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X