ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Το χρονικό της Πάτρας, ή αλλιώς της «σύγχρονης Μήδειας»

Η παιδοκτόνος από την Πάτρα αποτελεί ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα των τελευταίων χρόνων.

Γιώργος Γκαρακλίδης

Στις μέρες μας ο ανθρώπινος νους έχει «πειραματιστεί» με κάθε είδους ενημέρωση και πλέον οι περισσότεροι είναι ήδη αρκετά υποψιασμένοι. Κάποιοι είναι πιο παθητικοί παρατηρητές των γεγονότων της κοινωνίας ενώ άλλοι πιο ενεργοί.  Ο μέσος άνθρωπος όμως αδυνατεί πολλές φορές ακόμη και σήμερα, με τα νέα που φτάνουν απ' όλο τον κόσμο, να συλλάβει και να κατανοήσει πλήρως τους λόγους οι οποίοι οδηγούν έναν γονέα να σκοτώσει τα ίδια του τα παιδιά. Το γεγονός αυτό καθεαυτό χαρακτηρίζεται επιεικώς ασύλληπτο.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by EviaZoom (@eviazoom.gr)

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες μετά τη «βόμβα» που έσκασε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, τη μητέρα από την Πάτρα που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της μεγαλύτερης κόρης της, σοκάρουν και διχάζουν την κοινή γνώμη. 

Τον δικό της Γολγοθά σήκωνε μια απλή, καθημερινή οικογένεια στην Πάτρα όταν η πρωτότοκη 3,5 ετών κόρη τους Μαλένα, άφησε την τελευταία της πνοή τον Απρίλιο του 2019 όταν λίγο διάστημα πριν διεγνώστη πως έπασχε από οξεία λευχαιμία κι ενώ οι εξετάσεις της καλές και δεν έδειχναν κάτι αρνητικό, η ίδια απεβίωσε δέκα μέρες μετά. 

Περίπου ένα χρόνο μετά, τον Μάρτιο του 2020, έφυγε από τη ζωή και η δεύτερη κόρη της οικογένειας, Ίριδα η οποία «έφυγε» στον ύπνο της χωρίς να υπάρξει λόγος και αιτία, μετά από τοξικολογικές εξετάσεις.

Στην τρίτη περίπτωση, αυτή της Τζωρτζίνας η μικρή κατέληξε όταν μετά από δυσφορίες που ένιωθε η ίδια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί είπαν πως ήταν ψυχολογικό, σύμφωνα με τα λεγόμενα της μητέρας των κοριτσιών, Ρούλας Πισπιρίγκου.  Μετά από μία σειρά ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη το παιδί, διεγνώστη πως όλα κυλούσαν ομαλά και πως ήταν δυνατή. Στις εγκεφαλογραφικές και καρδιολογικές εξετάσεις από τις οποίες πέρασε έδειξαν πως όλα έβαιναν καλώς και πως δεν υπήρχαν λόγοι ανησυχίας. Η μικρή τελικά νοσηλεύτηκε στο Ωνάσειο νοσοκομείο, ανέβασε πυρετό και τις τελευταίες τις ώρες τις πέρασε με τους γονείς της λέγοντάς τους να μην κοιμηθούν. Τελικά η μητέρα ενώ παρατήρησε πρόβλημα με το οξυγόνο και θέλησε να ειδοποιήσει τους γιατρούς η μικρή σηκώθηκε όρθια, έπεσε κάτω και απεβίωσε. 

Από την πρώτη κιόλας δημοσίευση σχετικά με την «κατάρα» που κυνηγούσε την οικογένεια, οι τίτλοι μιλούσαν και ενέπλεκαν τους γονείς με τους ίδιους να αρνούνται κατηγορηματικά τις όποιες κατηγορίες που τους καταλόγιζαν. 

Και φτάνουμε στο σήμερα όπου η μητέρα των τριών κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου συνελήφθη στην Πάτρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και όπως γνωστοποιήθηκε πάσχει από τον σύνδρομο Μινχάουζεν, μια κλινική διαταραχή κατά την οποία ο ασθενής προκαλεί επί σκοπού και τεχνητά ασθένειες στον εαυτό του ή σε άλλους οι οποίοι ενδεχομένως να βρίσκονται υπό την επιμέλειά του όπως ένα παιδί, ένας ηλικιωμένος ή ένας άνθρωπος με μειωμένη κινητικότητα ή αναπηρία. 

Πρόκειται για ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στην Ελλάδα που συγκλονίζουν το ευρύ κοινό και διχάζουν για άλλη μια φορά την κοινή γνώμη καθώς ο θάνατος ενός παιδιού είναι πάντοτε εξαιρετικά λυπηρό γεγονός, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τρία της ίδιας οικογένειας και κυρίως όταν η ζωή τους φαίνεται να έχει αφαιρεθεί από το άτομο που τους τη χάρισε. 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στην ανακρίτρια μετά από εξετάσεις στη μικρή Τζωρτζίνα στης οποίας τον οργανισμό βρέθηκε κεταμίνη, αναισθητικό δηλαδή που δρα γρήγορα και που χρησιμοποιείται αρκετά στην κτηνιατρική και πολύ σπάνια σε ανθρώπους. Αποτελεί μια ουσία που χρησιμοποιείται αρκετά ως ναρκωτικό καθώς είναι παραισθησιογόνο. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kiriaki Charitaki (@kiriakicharitaki)

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS