ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Το σχολείο της ευτυχίας ανοίγει τις πόρτες του

Δέσποινα Άσπρου

Όπως κατάλαβες διαβάζοντας τον τίτλο κάπου εκεί εξω υπάρχει ένα σχολείο που στόχος του είναι οι μαθητές να νιώθουν ευτυχισμένου. Όχι, δεν πρόκειται για σενάριο ταινίας αλλά το εν λόγω σχολείο πραγματικά φτιάχτηκε και σιγά-σιγά ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους μαθητές τους. Ο λόγος για το Riverbend School, το οποίο βρίσκεται στο Chennai της Ινδίας  

Πρόκειται για ένα σχολείο πολύ διαφορετικό, από όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα και πιο συγκεκριμένα αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του τέλος του 2019, αρχές του 2020.  

Πολλοί θεωρούν  πως μέσα στα επόμενα χρόνια το project αυτό θα σταθεί αφορμή να αντιμετωπίσουμε την εκπαίδευση, την παιδεία - και τις προτεραιότητες που θέτουμε για τα παιδιά μας γενικότερα- με άλλο μάτι.  

Και κάπου εδώ σίγουρα θα αναρωτιέστε τι το ιδιαίτερο έχει. Να σου πούμε λοιπόν ότι πρόκειται για το πρώτο σχολείο σε παγκόσμιο επίπεδο που θέτει ως βασικό στόχο την προσωπική ευτυχία και εξέλιξη των μαθητών του, καθώς και την ανάπτυξη της συναισθηματικής τους νοημοσύνης.  

Τα παιδιά θα καλούνται να επιλέγουν από μία πληθώρα μαθημάτων, εκείνα που πραγματικά τα ενδιαφέρουν και τα χαροποιούν, ενώ παράλληλα θα «εκτίθενται» σε πρωτότυπες και ασυνήθιστες - για τα «αυστηρά» εκπαιδευτικά προγράμματα - δραστηριότητες.   

Πέρα από αυτό όμως, εξίσου εντυπωσιακός μοιάζει και ο σχεδιασμός του χώρου και αν δεν πιστεύεις δες τις παρακάτω φωτογραφίες. Εμάς πάντως το σχολείο αυτό μας έκανε να θέλουμε να ξαναβρεθούμε στα θρανία!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση