ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Το σώμα των εκλεκτόρων επικύρωσε τη νίκη Biden

Ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden στηλίτευσε με σφοδρότητα την άρνηση του Donald Trump να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα.

Το εκλεκτορικό σώμα επικύρωσε, όπως αναμενόταν, χθες Δευτέρα τη νίκη του Δημοκρατικού Joe Biden έναντι του Ρεπουμπλικάνου Donald Trump  στις εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν την 3η Νοεμβρίου.

Η ψήφος των 55 εκλεκτόρων της Καλιφόρνιας, πολιτείας όπου ο Joe Biden επικράτησε με πάνω από το 63% των ψήφων, άρκεσε στον Δημοκρατικό για να ξεπεράσει το όριο των 270, συνώνυμο με την επικύρωση της νίκης του από το σώμα. Συνολικά, ο Joe Biden εξασφάλισε 306 εκλεκτορικές ψήφους, έναντι 232 του Donald Trump. Όλες οι πολιτείες έχουν κυρώσει τυπικά το αποτέλεσμα.

Ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος Joe Bidenστηλίτευσε χθες με σφοδρότητα την άρνηση του Ρεπουμπλικάνου απερχόμενου ενοίκου του Λευκού Οίκου Donald Trump να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου και την υποβολή δεκάδων προσφυγών από μέρους των δικηγόρων του στη δικαιοσύνη, προκειμένου να ανατραπεί.

«Αυτή είναι ακραία θέση, που δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ μέχρι τώρα», τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ουίλμινγκτον (Ντέλαγουερ), πολιτικό προπύργιό του, μερικές ώρες αφότου το εκλεκτορικό σώμα, όπως αναμενόταν, επικύρωσε την επικράτησή του στην αναμέτρηση του περασμένου μήνα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος «αρνείται να σεβαστεί τη βούληση του λαού, να σεβαστεί το κράτος του δικαίου, να τηρήσει το Σύνταγμά μας», πρόσθεσε ο Biden. Ως τώρα, ο Δημοκρατικός είχε αποφύγει να επιτεθεί τόσο μετωπικά στον Τραμπ στο ζήτημα αυτό. Όμως χθες προέτρεψε τους Αμερικανούς να «γυρίσουν τη σελίδα» της εποχής του Donald Trump.

Ορισμένοι οπαδοί του Ρεπουμπλικανού συνεχίζουν να καλούν σε διαδηλώσεις μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αξιωματούχοι εκλογικών επιτροπών, ακόμα και Ρεπουμπλικάνοι, προειδοποιούν σε ολοένα υψηλότερους τόνους ότι υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια εξαιτίας της ρητορικής του μεγιστάνα των ακινήτων.

«Η φλόγα της δημοκρατίας άναψε σε αυτή τη χώρα πολύ καιρό πριν. Και ξέρουμε ότι τίποτα, ούτε μια πανδημία, ούτε η κατάχρηση εξουσίας, μπορεί να σβήσει αυτή τη φλόγα. Στη μάχη για την ψυχή της Αμερικής, η δημοκρατία υπερίσχυσε», διαβεβαίωσε ο Joe Biden.

Το 2016, ο Donald Trump κέρδισε τη Δημοκρατική υποψήφια Χίλαρι Κλίντον παρότι έλαβε 3 εκατομμύρια λιγότερες ψήφους. Ο Biden κέρδισε τον περασμένο μήνα με διαφορά επτά εκατομμυρίων ψήφων.

Πηγή: ΑΠΕ, AFP, REUTERS

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση