ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

«Το ρολόι των θανάτων εξαιτίας του Trump»

Δείτε τι ακριβώς είναι και μάθετε ποιος το ονόμασε έτσι και τι δείχνει

Δέσποινα Άσπρου

Ενόψει της πανδημίας του κορωνοϊού - που πλήττει την Αμερική σχεδόν περισσότερο από κάθε άλλη χώρα- εγκαταστάθηκε στην Times Square της Νέας Υόρκης ένας φωτεινός πίνακας που αναγράφει τον αριθμό των θυμάτων εξαιτία της πανδημίας στις ΗΠΑ. Ο εν λόγω πίνακας ονομάστηκε από τον σκηνοθέτη Eugene Jarecki «Το ρολόι των θανάτων εξαιτίας του Τrump» καθώς ο ίδιος, όπως και πολλοί συνάνθρωποί του, πιστεύει πως οι εν λόγω θάνατοι θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί με την σωστή πολιτική.

Το συγκεκριμένο «ρολόι», τοποθετημένο στην οροφή ενός κτιρίου στην Times Square που εγκαταλείφθηκε εν μέσω της πανδημίας, μετρά μέχρι σήμερα (12/5) 81,795 νεκρούς και κατά την διάρκεια των τελευταίων 24 ώρων 830 νεκρούς, κάνοντας  όποιον το δει να αντιληφθεί πως ο επίσημος απολογισμός στις ΗΠΑ είναι, εδώ και καιρό, ο πιο βαρύς στον πλανήτη.

Αναφερόμενος στην ονομασία που έδωσε στο ρολόι ο Jarecki τονίζει πως αν ο πρόεδρος της χώρας έπαιρνε πιο σοβαρά την κατάσταση στις αρχές και λάμβανε έγκαιρα μέτρα, τότε, τουλάχιστον οι μισοί άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν σωθεί.

Αναλυτικότερα, ο σκηνοθέτης εξήγησε στο blog του πως η λύση θα δινόταν αν ο Trump εφάρμοζε την κατάλληλη στιγμή τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και το κλείσιμο των σχολείων και επιχειρήσεων θα έπρεπε να γινόταν περίπου μία εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι έγινε, δηλαδή αντί για την 9η Μαρτίου, να είχε πραγματοποιηθεί την 16η του μήνα.

«Οι ζωές που χάθηκαν ήδη χωρίς λόγο απαιτούν να ζητήσουμε πιο υπεύθυνη διαχείριση της κρίσης. Ακριβώς όπως τα ονόματα των πεσόντων στρατιωτών χαράσσονται σε μνημεία για να μας υπενθυμίζουν το κόστος των πολέμων, η ποσοτικοποίηση των ζωών που χάσαμε εξαιτίας της καθυστερημένης αντίδρασης του προέδρου θα υπηρετήσει μια ζωτικής σημασίας λειτουργία για την κοινή γνώμη», τονίζει ο Jarecki στο κείμενο στο blog του, το οποίο δημοσιεύθηκε αρχικά στην εφημερίδα The Washington Post και στην πορεία συνάντησε τεράστια απήχηση και πολλές αναδημοσιεύσεις.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με δημοσίευμα του ΚΥΠΕ, ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ παρέμεινε κάτω από τους 900 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με 830 νεκρούς να καταγράφονται τις 24 ώρες ως χθες Δευτέρα στις 20:30 (τοπική ώρα στις 03:30 σήμερα Τρίτη ώρα Κύπρου), σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Την προηγουμένη, στις ΗΠΑ είχε καταγραφεί ημερήσιος απολογισμός 776 θανάτων, σύμφωνα με τους αριθμούς της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης, που ανανεώνονται συνεχώς. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ωστόσο παρά τη μείωση συνεχίζει να γίνεται ολοένα βαρύτερος στην αμερικανική επικράτεια. Χθες Δευτέρα ξεπέρασε τους 80.000 νεκρούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση