ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Το ρατσιστικό σχόλιο του Nelson Piquet για το χρώμα δέρματος του Lewis Hamilton

Έντονες αντιδράσεις από όλο το οικοδόμημα της F1 και η απάντηση του Βρετανού πιλότου

Έντονες και σύσσωμες αντιδράσεις από όλο το οικοδόμημα της Formula 1 προκάλεσε το σχόλιο του Nelson Piquet για το χρώμα δέρματος του Lewis Hamilton.

Όπως είναι γνωστό ο 70χρονος, Βραζιλιάνος παλαίμαχος πιλότος «φημίζεται» για τα προσβλητικά του σχόλια και την ανάρμοστη συμπεριφορά που βγάζει προς τα έξω και φρόντισε να μας το αποδείξει για ακόμη μία φορά.

Ο Nelson Piquet λοιπόν είχε χρησιμοποιήσει ρατσιστικά σχόλια για το χρώμα του δέρματός του Βρετανού πρωταθλητή την ώρα που σχολίαζε το ατύχημα που είχε ο Hamilton με τον Max Verstappen στο Grand Prix του Silverstone τον περασμένο Νοέμβριο.

Όταν το σχετικό βίντεο διέρρευσε στο διαδίκτυο τότε προκάλεσε μεγάλες και απολύτως δικαιολογημένες αντιδράσεις και έτσι ο παλαίμαχος πιλότος καλείται να υποστεί τις συνέπειες των λεγόμενων του. 

Όλη η οικογένεια της Formula 1 έσπευσε, από την πρώτη στιγμή, να καταδικάσει το απαράδεκτο και ρατσιστικό σχόλιο.

Η ατάκα του Βραζιλιάνου ειπώθηκε στη διάρκεια podcast, με αφορμή το Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας, όπου ο Βρετανός πιλότος της Mercedes είχε συγκρουστεί με τον Max Verstappen, στέλνοντας τον Ολλανδό στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά. Σύμφωνα με το έγκυρο motorsport.com, ο Piquet είχε πει: «Ο αράπης έβαλε το μονοθέσιό του στην εσωτερική. Η Κοπς είναι στροφή πολύ υψηλής ταχύτητας, είναι αδύνατο να την περάσουν δύο μονοθέσια δίπλα δίπλα. Έπαιξε βρώμικα. Και ήταν τυχερός γιατί ο Φερστάπεν γαμ*****. Ο Hamilton ήταν πολύ τυχερός».

Ο Hamilton απάντησε, με αναρτήσεις στο Twitter. Αρχικά, ο Βρετανός έγραψε «Ας εστιάσουμε στην αλλαγή νοοτροπίας" στα πορτογαλικά, δηλαδή στη γλώσσα του Πικέ, ενώ σε άλλο μήνυμά του, στα αγγλικά, ο Hamilton υπογράμμισε πως "είναι κάτι παραπάνω από την γλώσσα (που μιλάει κάποιος). Αυτές οι αρχαϊκές νοοτροπίες πρέπει να αλλάξουν, δεν έχουν θέση στο άθλημά μας. Έχω συνυπάρξει από τέτοιες αντιλήψεις κι έχω στοχοποιηθεί σχετικώς σε όλη μου τη ζωή. Έχει υπάρξει πολύς χρόνος για να μάθει κάποιος. Ήρθε η ώρα για δράση».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση