ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Τo προφίλ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο

Από τις 9 Μαρτίου οπότε και ανακοινώθηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα στην Κύπρο μετράμε 26 συνολικά επιβεβαιωμένα

Ο κορωνοϊός στην Κύπρο κάνει την εμφάνιση του με τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα ν' ανακοινώνονται από τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου στις 9 Μαρτίου. Σήμερα, Κυριακή (15/3) ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 26.

9 Μαρτίου 2020 - Ο Υπουργός Υγείας ανακοινώνει τα πρώτα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο.

Δύο άντρες ηλικίας 25 και 64 ετών που ταξίδεψαν στο Μιλάνο και το Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα.

- Ο 64χρονος Διευθυντής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

- Ο 25χρονος που ήρθε από το Μιλάνο στις 26 Φεβρουαρίου, είχε εξεταστεί στο ιατρείο του αεροδρομίου και του είχε ζητηθεί και βρίσκεται ακόμα σε αυτό-περιορισμό, παρουσίασε συμπτώματα στις 5 Μαρτίου, και στις εξετάσεις που του έγιναν για 2η φορά επιβεβαιώθηκε ως κρούσμα.

11 Μαρτίου 2020 - Τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:
- Δύο άτομα που έφτασαν από το Ηνωμένο Βασίλειο το βράδυ της 10ης Μαρτίου και εντοπίστηκαν με υψηλό πυρετό από τη θερμοκάμερα στο ιατρείο του Αεροδρομίου Λάρνακας. Μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
- Ένα άτομο που νοσηλεύεται από χθες στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, και το οποίο είχε επικοινωνήσει με τις αρμόδιες Αρχές αφού εκδήλωσε πυρετό.
- Ένα άτομο που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και το οποίο είχε εκδηλώσει συμπτωματολογία και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές. Πρόκειται για οδηγό ταξί που θεωρείται ορφανό κρούσμα. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι στιγμής δεν εντοπίστηκε η πηγή μετάδοσης του ιού στον ίδιο. Ο άνδρας δεν έχει ταξιδέψει πρόσφατα, ούτε έχει έλθει σε επαφή με κάποιο από τα ήδη επιβεβαιωμένα κρούσματα. Άρα, αυτό σημαίνει ότι παραμένει άγνωστο ποιος του έχει μεταδώσει τον ιό.

12 Μαρτίου 2020 - Tέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού
Το πρώτo κρούσμα που ανακοινώνεται στις 12 Μαρτίου αφορούσε άτομο που είχε επιστρέψει πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο και, αφού εκδήλωσε συμπτώματα, στις 11 Μαρτίου επικοινώνησε με το τηλεφωνικό κέντρο 1420. Ενεργοποιήθηκαν άμεσα τα πρωτόκολλα, λήφθηκε δείγμα και αφού έγινε η εξέταση από το ΙΝΓΚ, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικό στον κορωνοϊό.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επιβεβαιώνονται άλλα τρία νέα κρούσματα

- Ένα άτομο που νοσηλεύεται από χθες στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, και το οποίο είχε επιστρέψει από την Ιταλία και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές αφού εκδήλωσε ήπια συμπτωματολογία. Θα μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

- Ένα άτομο που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και το οποίο είχε εκδηλώσει ήπια συμπτωματολογία μετά την επιστροφή του από την Ελλάδα και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές. Θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό

- Ένα άτομο που βρίσκεται σε αυτό-περιορισμό, και το οποίο έφτασε από την Γερμανία, η οποία εμπίπτει στην Κατηγορία 2 που προβλέπει αυτό-περιορισμό. Το άτομο είναι ασυμπτωματικό και θα παραμείνει σε αυτό-περιορισμό.

Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των τριών κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

13 Mαρτίου 2020 -11 νέα κρούσματα
Συγκεκριμένα, πρόκειται για:
- Δύο άτομα που είναι σε κατ' οίκον περιορισμό και είχαν επιστρέψει πρόσφατα από την Αθήνα και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές αφού εκδήλωσαν συμπτωματολογία.
- Δύο άτομα που βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, και τα οποίο είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Το βράδυ της 13ης Μαρτίου επιβεβαιώνονται άλλα επτά νέα κρούσματα με το συνολικό αριθμό να φθάνει τα 21.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:
- Πέντε άτομα που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και είχαν στενή επαφή με δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα που είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες μέρες. Είχαν εξεταστεί στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν. Τα πέντε κρούσματα δεν ανήκουν στις επαφές του 64χρονου γιατρού, αλλά πρόκειται για την οικογένεια των δύο αδερφών στην Λάρνακα (το ένα επιβεβαιώθηκε χθες και το άλλο σήμερα).
- Ένα άτομο που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.
- Ένα άτομο που είχε ταξιδέψει πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο, βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές όταν ανέπτυξε συμπτωματολογία.

14 Μαρτίου 2020 - Πέντε νέα κρούσματα

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:
- Δύο άτομα που επέστρεψαν από την Ιταλία, βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και επικοινώνησαν με τις αρμόδιες Αρχές όταν ανέπτυξαν συμπτωματολογία.
- Δύο άτομα που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα που είχε εντοπιστεί τις προηγούμενες μέρες. Είχαν εξεταστεί στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν .
- Ένα άτομο που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και είχε δεχθεί επίσκεψη από οικείους του από το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για ηλικιωμένο ο οποίος μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Έπειτα απ' αυτήν την εξέλιξη το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου τέθηκε σε καραντίνα.

Δεδομένης της αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), στη βάση των συμβουλών της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης, αποφάσισε όπως από τώρα και μέχρι νεοτέρας απόφασης, απαγορεύονται επισκεπτήρια σε ασθενείς σε όλα τα νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα του δημόσιου τομέα.

Η πιο πάνω ενέργεια αποσκοπεί στην προστασία της υγείας όλων, ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, αλλά και όλων των επαγγελματιών υγείας και του προσωπικού των νοσηλευτηρίων.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων στα κατεχόμενα ανέρχεται στα 6.

 

Πηγή: 24news

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση