ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Eμπριμέ jumpsuit και mules
 

Το Προεδρικό ανακοίνωσε την Στέλλα Κυριακίδου για Επίτροπο στην Ε.Ε.

Νέα Επίτροπος Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι η Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Στέλλα Κυριακίδου αφού με ανακοίνωσή του το Προεδρικό επισημοποίησε την είδηση που είχαμε μεταδώσει νωρίτερα. . Σε γραπτή της δήλωση η κυρία Κυριακίδου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που της έδειξε τονίζοντας ότι θα εργαστεί ακατάπαυστα ενδυναμώνοντας την παρουσία της Κύπρου στην Ε.Ε..

Όπως αναφέρει το Προεδρικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης επικοινώνησε χθες με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ursula von der Leyen, και εισηγήθηκε όπως διορίσει νέα Επίτροπο από την Κυπριακή Δημοκρατία την κα Στέλλα Κυριακίδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η πρόταση στην κ. Κυριακίδου έγινε την περασμένη Τετάρτη με την ίδια να απαντά θετικά. Η πρόταση για την κ. Κυριακίδου τέλει υπό την έγκριση της νέας προέδρου της Κομισιόν, και του Ευρωκοινοιβουλίου. Να σημειώσουμε ότι από την θέση του Επιτρόπου της Κύπρου στην Ε.Ε. αποχωρεί ο Χρίστος Στυλιανίδης μετά από μία θητεία.

Πληροφορίες την ίδια στιγμή, αναφέρουν πως η Στέλλα Κυριακίδου ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου για πρόθεση παραίτησής της από το βουλευτικό αξίωμα, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν θα αποχωρήσει και από τη θέση της Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ.

Θυμίζουμε ότι η νέα Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν θα έχει συνάντηση με όλους τους υποψήφιους επιτρόπους, καθώς επιθυμεί αντιπροσώπευση και των δυο φύλων στο νέο κονκλάβιο των επιτροπών. Έτσι ζήτησε από κάθε χώρα η οποία θα στείλει υποψήφιο άντρα να έχει εναλλακτική πρόταση για γυναίκα υποψήφια, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ίση αντιπροσώπευση.

H πρώτη δήλωση της Στέλλας Κυριακίδου

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη μεγάλη τιμή και την εμπιστοσύνη που μου δείχνει, προτείνοντάς με για τη θέση της νέας Κύπριας Επιτρόπου, η οποία θα τεθεί υπό την έγκριση της Προέδρου Ursula von der Leyen και στη συνέχεια θα λάβει τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ως Κύπρια Επίτροπος σκοπεύω να εργαστώ ακατάπαυστα προωθώντας και ενδυναμώνοντας την παρουσία της πατρίδας μας στην ΕΕ, αλλά ταυτόχρονα και την παρουσία της ΕΕ στην πατρίδα μας, υπερασπίζοντας μια Ευρώπη των ίσων ευκαιριών, της ισότητας των φύλων, της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου.

Μια Ευρώπη πιο κοντά στον κάθε πολίτη, εμπνέοντας και προστατεύοντας όλους ισότιμα. Μια Ευρώπη σταθερότητας και ασφαλείας. Mια Ευρώπη που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, του προσφυγικού, του μεταναστευτικού, της οικονομικής ανισότητας, μια Ευρώπη της τεχνολογικής ανάπτυξης δίνοντας όραμα και ελπίδα τους νέους μας. Μια Ευρώπη που θα στηρίζει πιο αποφασιστικά την Κύπρο στον δίκαιο αγώνα της.

Θέλω επίσης, να χαιρετίσω την ιστορική απόφαση της ευρωπαϊκής ηγεσίας για ίση κατανομή των καίριων ευρωπαϊκών θέσεων μεταξύ γυναικών και αντρών αλλά και την απόφαση της νέας προέδρου της Κομισιόν για ίση αντιπροσώπευση των δύο φύλων στη νέα ευρωπαϊκή επιτροπή.

Για ακόμη μια φορά η Ευρώπη καταδεικνύει στον υπόλοιπο κόσμο τις υψηλές τις αρχές και αξίες. Πολλά έχουν ακόμα να γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι οι αρχές πάνω στις οποίες χτίστηκε η ΕΕ, οι οποίες στις δύσκολες και αβέβαιες εποχές που ζούμε, θα εξασφαλίσουν το μέλλον όλων των Ευρωπαίων πολιτών, το μέλλον των παιδιών μας.

Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Τα συγχαρητήρια του έδωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Τζόζεφ Ντολ προς την κ. Κυριακίδου.

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Στέλλα Κυριακίδου για την υποψηφιότητα της για την θέση του Επιτρόπου στην Ε.Ε.. Είμαι πεπεισμένος ότι η Στέλλα με την επιμονή της, την αφοσίωση της στην Ευρώπη και την εμπειρία της θα είναι ένα εξαιρετικό μέλος στην ομάδα της Ursula von der Leyen».

Σύντομο βιογραφικό

Η Στέλλα Κυριακίδου είναι βουλευτής του ΔΗΣΥ από το 2006 και Αντιπρόεδρος του κόμματος από το 2013. Είναι επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στη Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) από το 2012. Διετέλεσε Πρόεδρος της ΚΣΣΕ, Αντιπρόεδρος, μέλος του Προεδρείου, Πρόεδρος Επιτροπών και εκπρόσωπος της ΚΣΣΕ στη Επιτροπή της Βενετίας.

Διετέλεσε επίσης, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη ΚΣΣΕ. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών του Κυπριακού Κοινοβουλίου, μέλος της Επιτροπής Υγείας της οποίας διετέλεσε αναπληρώτρια Πρόεδρος και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Έχει πλούσια φιλανθρωπική δράση τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ευρώπη ιδιαίτερα όσον αφορά τα θέματα υγείας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις τόσο στη Κύπρο όσο και στο εξωτερικό ιδιαίτερα για την προσφορά της στα θέματα καρκίνου.
Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος των Συνδέσμων Europa Donna Κύπρου και Μωρά Θαύματα. Είναι ψυχολόγος και έχει εργαστεί στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας την περίοδο 1979 – 2006.

ΠΗΓΗ: kathimerini.com.cy

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X