ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Το Μet Gala 2023 είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους διάσημους καλεσμένους του

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το πολυαναμενόμενο γκαλά της Νέας Υόρκης πιστό στο ραντεβού του και φέτος, θα υποδεχθεί τους περίπου 400 προσκεκλημένους του την 1η Μαΐου στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης.

Είναι μία φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώνει η σιδηρά κυρία της μόδας, 'Αννα Γουίντουρ (Anna Wintour) από το 1995, για το Ινστιτούτο Κοστουμιών του ΜΕΤ και παράλληλα σηματοδοτεί το ξεκίνημα της νέας ετήσιας έκθεσης μόδας που θα φιλοξενήσει το μουσείο. Διασημότητες από όλους τους χώρους και εκπρόσωποι της μόδας συναντιούνται για να δημιουργήσουν αξέχαστες εμφανίσεις ανάλογα με το θέμα που ορίζεται κάθε χρονιά.

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1948 από την δημοσιογράφο μόδας Έλενορ Λάμπερτ (Eleanor Lambert) με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για το τότε νεοσύστατο Ινστιτούτο Κοστουμιών. Με καλεσμένους μόνο από την βιομηχανία της μόδας και της υψηλής κοινωνίας της Νέας Υόρκης το εισιτήριο το οποίο περιελάμβανε ένα δείπνο κόστιζε 50 δολάρια. Από τότε άλλαξαν πολλά. Το 2022 χαρακτηρίστηκε χρυσή χρονιά για το γκαλά αφού οι διάσημοι προσκεκλημένοι του απέφεραν στο ταμείο του μουσείου έσοδα-ρεκόρ που άγγιξαν τα 17,4 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Met Gala  |  fashion  |  news  |  celebs  |  red carpet

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση