ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, αθλητικό κολάν και sneakers
 

Το επικρατέστερο σενάριο για τις νέες χαλαρώσεις

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενδέχεται την Πέμπτη, να ανακοινώσει νέες αποφάσεις

newsroom must

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενδέχεται την Πέμπτη, να αποφασίσει για περαιτέρω χαλαρώσεις, που θα ισχύσουν μετά την 1η Ιουνίου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή, όπως όλα δείχνουν η Κύπρος θα καταργήσει από 1η Ιουνίου τις απαγορεύσεις στη μετακίνηση των πολιτών, αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάζουν βελτίωση.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα όσα έχουν ήδη έχει ανακοινωθεί από το αρμόδιο Υπουργείο, από την 1η Ιουνίου θα επιτραπεί η λειτουργία και των εσωτερικών χώρων των επιχειρήσεων εστίασης, ενώ στις 10 Ιουνίου θα ανοίξουν οι χώροι νυκτερινής διασκέδασης.

Επιπλέον, αυξάνεται κατά 50% η παρουσία πιστών στις Εκκλησίες, με βάση τη χωρητικότητά, ενώ μπαίνει σε εφαρμογή και η δεύτερη φάση της τέλεσης γάμων και βαπτίσεων.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 14 του μήνα θα επιτρέπεται το γεύμα ή δείπνο σε εσωτερικούς χώρους, για 150 άτομα σε εσωτερικό χώρο ή 280 σε εξωτερικό χώρο, ενώ σε αυτή τη φάση θα επιτρέπεται και η διεξαγωγή cocktail party με 250 άτομα, ανά πάσα στιγμή, μόνο σε εξωτερικό χώρο.

Η τρίτη φάση θα τεθεί σε εφαρμογή στις 15 Ιουνίου και σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας τα άτομα σε εσωτερικό χώρο αυξάνονται σε 250 και σε 350 στον εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή cocktail party παραμένουν τα ίδια δεδομένα, δηλαδή 250 άτομα σε εξωτερικό χώρο.

Από 1η Ιουνίου αναμένεται ακόμα να αυξηθεί η πληρότητα και στους κλειστούς χώρους θεάτρων, αιθουσών θεαμάτων και καζίνο μέχρι 50%, ενώ η ίδια ρύθμιση θα ισχύσει και για τη διεξαγωγή συνεδρίων.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση