ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Tο βαθύ ντεκολτέ της πρωθυπουργού που διχάζει την Φιλανδία και εμείς απορούμε γιατί

Η αμφιλεγόμενη φωτογράφιση της Sanna Marin

Δέσποινα Άσπρου

Πριν από μερικές μέρες κυκλοφόρησε το εξώφυλλο του περιοδικού φιλανδικού περικού Trendi με cover girl την πρωθυπουργό της χώρας, Sanna Marin και κατάφερε όχι απλώς να τραβήξει την προσοχή, αλλά -άδικα θα λέγαμε- να σπείρει τον πανικό. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Trendi & Lily (@trendimag) on

Μεταξύ των φωτογραφιών που δημοσιεύτηκαν στο εσωτερικό του περιοδικού, είδαμε την πρωθυπουργό της Φιλανδίας να ποζάρει χωρίς στηθόδεσμο και με βαθύ ντεκολτέ. Η εν λόγω εικόνα, αν και εντυπωσιακή, φαίνεται να "ενόχλησε" πολλούς και ξαφνικά η Sanna Marin βρέθηκε στο επίκεντρο αρνητικής κριτικής, αφού ουκ ολίγοι χαρακτήρισαν την εμφάνιση της πρωθυπουργού απρεπή.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Trendi & Lily (@trendimag) on

Μαθαίνοντας το γεγονός, εμείς απορήσαμε ποιος ο λόγος να γίνει τόσος σάλος και δυστυχώς για άλλη μια φορά επιβεβαιώσαμε την ύπαρξη της σεξιστικής άποψης που θέλει όσες γυναίκες βρίσκονται σε υψηλόβαθμες θέσεις να είναι αναγκασμένες να χάσουν την θηλυκότητά τους για να τις δουν οι υπόλοιποι σοβαρά. Παρά το γεγονός αυτό και την τραγικότητα που εμπεριέχει ο σχολιασμός της εμφάνισης της πρωθυπουργού, προς έκπληξή μάς είδαμε πως γρήγορα υψώθηκε ένα κύμα συμπαράστασης προς την Marin με γυναίκες αλλά και άντρες να φωτογραφίζονται με παρόμοιο στυλ και να αναρτούν τις εικόνες στα social media με το hashtag #imwithsanna.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Trendi & Lily (@trendimag) on

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Trendi & Lily (@trendimag) on

Ποια όμως είναι η Sanna Marin;  H νεότερη πρωθυπουργός στον κόσμο γεννήθηκε στο Ελσίνκι στις 16 Νοεμβρίου του 1985 και μεγάλωσε στο Έσποο και στην Πίρκαλα προτού εγκατασταθεί μόνιμα στο Τάμπερε.

Βρίσκεται στη Βουλή της χώρας από το 2015, ενώ μόλις τον Ιούνιο του 2019 ανέλαβε το υπουργείο Μεταφορών της χώρας.

Σπούδασε το πανεπιστήμιο του Τάμπερε, από όπου αποφοίτησε το 2017 με master στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το 2012 εκλέχτηκε στο Δημοτικό συμβούλιο του Τάμπερε, ενώ ήταν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2013 έως το 2017.

Η Marin εκλέχθηκε δεύτερη αναπληρωτής πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος το 2014.

Τα παιδικά χρόνια για την Marin φαίνεται να ήταν αρκετά δύσκολα, αφού ως παιδί ομόφυλων γονιών δεν μπορούσε να εκφραστεί ελεύθερα για την οικογενειακή της κατάσταση. Λόγω μάλιστα αυτού, η ίδια αποκάλυψε πως μικρή αισθανόταν 'αόρατη', αφού ουσιαστικά της εστερείτο το δικαίωμα της έκφρασης.

Μιλώντας το 2015 στο περιοδικό Me Naiset για την οικογενειακή της κατάσταση, η Marin δήλωσε «Είναι κάτι για το οποίο στο παρελθόν δεν μπορούσε κανείς να μιλήσει εύκολα. Αυτό έγινε εφικτό μετά το 2000, όταν η κοινωνία μας έγινε πιο ανοιχτή στις rainbow οικογένειες».

«Η οικογένειά μου μου δίδαξε την σημασία της ισότητας, της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε η ίδια εκφράζοντας την αγάπη και την ευγνωμοσύνη της προς τις δύο της μητέρες. «Ο κόσμος πολλές φορές δεν μας αναγνώριζε ως μια πραγματική οικογένεια ή ίση με τους άλλους. Αλλά δεν έπεσα θύμα εκφοβισμού. Ακόμα και όταν ήμουν μικρή, ήμουν πολύ ειλικρινής και πεισματάρα. Δεν θα δεχόμουν τίποτα με ευκολία. Για μένα οι άνθρωποι ήταν πάντα ίσοι. Δεν πρόκειται για μια άποψη. Είναι το θεμέλια όλων» πρόσθεσε η ίδια.

Σήμερα η ίδια έχει ένα παιδί με τον συνεργάτη και σύζυγό της Markus Räikkönen.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sanna Marin (@sannamarin) on

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS