ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Τι χρειάζονται Trump και Biden για τη νίκη

Η Αριζόνα φαίνεται να τείνει προς τον Joe Biden

Μαραθώνιο αναμένεται το θρίλερ των αμερικανικών εκλογών, με πέντε πολιτείες να θεωρούνται σε αυτό το στάδιο κρίσιμες για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος: Αριζόνα, Τζόρτζια, Πενσιλβάνια, Μίσιγκαν και Ουισκόνσιν.

Η Αριζόνα φαίνεται να τείνει προς τον Joe Biden. Εφόσον επικρατήσει εκεί ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, θα πρέπει να κερδίσει δύο από τις πολιτείες του Ουισκόνσιν, του Μίσιγκαν και της Πενσιλβάνια για να εξασφαλίσει τη νίκη, σύμφωνα με το BBC.

Ο Biden υπολείπεται και στις τρεις πολιτείες, ωστόσο είναι μεγάλος ο αριθμός των ψήφων που μένει να καταμετρηθούν.

Στην Πενσιλβάνια, πρέπει να καταμετρηθούν περίπου 1,4 εκατ. επιστολικές ψήφοι, ενώ δεν έχει ενσωματωθεί μεγάλο μέρος του εκλογικού αποτελέσματος στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν και το Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν.

Στο μεταξύ, η πολιτεία της Τζόρτζια θεωρείται μπαλαντέρ, με τη διαφορά των δύο υποψηφίων να μην υπερβαίνει τις 40.000 ψήφους (προβάδισμα Trump) και ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση.

Όσο για τον Trump, χρειάζεται να διατηρήσει το προβάδισμα στις παραπάνω πολιτείες.

Στο βάθος Ανώτατο Δικαστήριο

Στις πρώτες τους δηλώσεις, ο Joe Biden δήλωσε αισιόδοξος και ανέφερε πως «βρισκόμαστε σε τροχιά νίκης», με τον Ντόναλντ Trump από την πλευρά του να δηλώνει πως «ειλικρινά, κερδίσαμε» και να εξαπολύει κατηγορίες περί «απάτης», προαναγγέλλοντας προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο για τις επιστολικές ψήφους.

To Twitter έβαλε επισήμανση στην ανάρτηση Trump περί προσπάθειας κλοπής στις εκλογές. «Ένα μέρος ή το σύνολο του περιεχομένου που κοινοποιείται σε αυτό το Tweet είναι αμφισβητούμενο και μπορεί να είναι παραπλανητικό σε εκλογές ή άλλη πολιτική διαδικασία» ανέφερε η πλατφόρμα στην επισήμανσή της για το μήνυμα του κ. Trump.

Πηγή: kathimerini.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση