ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Τι οδήγησε τον Μένιο Φουρθιώτη στον εισαγγελέα

Τα στοιχεία των αστυνομικών κατά του παρουσιαστή και των συγκατηγορουμένων του

newsroom must

Του Γιάννη Σουλιώτη

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν χθες ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο ποινικοί συγκατηγορούμενοί του, που συνελήφθησαν την Τρίτη από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών. Κατηγορούνται ο πρώτος ότι σκηνοθέτησε και οι άλλοι δύο ότι εκτέλεσαν σχέδιο επιθέσεων στο σπίτι του ίδιου του παρουσιαστή, στον Διόνυσο. Εις βάρος του Φουρθιώτη ασκήθηκε δίωξη για αδικήματα χαμηλής βαρύτητας, όπως ηθική αυτουργία σε προμήθεια όπλου και απόπειρα απάτης. Χθες μάλιστα, μέσω του συνηγόρου του Θέμη Σοφού, ζήτησε να οδηγηθεί αυθημερόν ενώπιον του ανακριτή, εκτιμώντας ότι θα αφηνόταν ελεύθερος μετά την απολογία του. Αντιθέτως, οι άλλοι δύο συλληφθέντες διώκονται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, καθώς ταυτοποιήθηκαν ως οι συμμετέχοντες στην επίθεση με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τα ξημερώματα της Παρασκευής 16 Απριλίου στη Νέα Ερυθραία.

Στις προανακριτικές τους απολογίες ενώπιον των αστυνομικών αρνήθηκαν ότι είχαν οι ίδιοι ανάμειξη σε όσα τους αποδίδονται. Ο ένας απ’ αυτούς ωστόσο φέρεται να είπε ότι ο Μένιος Φουρθιώτης τους είχε αναθέσει να βρουν άτομο που επ’ αμοιβή θα πραγματοποιούσε επίθεση στο σπίτι του. Τα στοιχεία εις βάρος τους φέρονται να είναι συντριπτικά, δίχως πάντως από την έως τώρα έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. να προκύπτει συσχέτισή τους με τη δημόσια καταγγελία του δημοσιογράφου και εκδότη του Documentonews Κώστα Βαξεβάνη, περί σχεδίου επίθεσης εναντίον του με ηθικό αυτουργό τον παρουσιαστή. Πάντως, επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση, όπως και για άλλες ανοικτές υποθέσεις συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, είναι πιθανό να προκύψουν από την έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια (τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές) που κατασχέθηκαν κατά τις έρευνες του τελευταίου 48ωρου. Ο πληροφοριοδότης εξάλλου, που «μίλησε» στον Κώστα Βαξεβάνη για τις μεθοδεύσεις Μ. Φουρθιώτη, αναφέρθηκε σε σχέδιο επίθεσης κατά ενός ακόμα δημοσιογράφου, το όνομα του οποίου πάντως δήλωσε ότι δεν θυμόταν.

Η εμπλοκή των δύο ποινικών στην ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. επιβεβαιώνεται από μια σειρά ευρημάτων, όπως το γενετικό αποτύπωμα του ενός σε σακίδιο που πέταξαν οι δράστες στη διάρκεια της καταδίωξης, καθώς επίσης και από τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων που εξέπεμπαν στο σημείο της συμπλοκής. Επίσης, από ανάκτηση δεδομένων σε κινητό τηλέφωνο που εντοπίστηκε στο σπίτι του παρουσιαστή βρέθηκαν μηνύματα που φέρονται να αντάλλαξε ο κάτοχος της συσκευής με τους δύο δράστες πριν και μετά το τετ α τετ με τους αστυνομικούς. Σε αυτά, ο κάτοχος της συσκευής που πιθανολογείται ότι είναι ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται αρχικά να ρωτάει τους δύο ποινικούς πού βρίσκονται, αναμένοντας τη σκηνοθετημένη επίθεση στο σπίτι του. Αντίστοιχα, μηνύματα και κλήσεις αντάλλαξαν και μετά την ένοπλη συμπλοκή με τους αστυνομικούς.

Τα κινητά τηλέφωνα

Από τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων όπως επίσης και το αυτοκίνητο του ενός, που εντοπίστηκε να κινείται γύρω από το σπίτι του Φουρθιώτη, ταυτοποιείται η ανάμειξη των δύο ποινικών και στην επίθεση με καλάσνικοφ στη σκοπιά έξω από το σπίτι του παρουσιαστή, όπως και στην έκρηξη βόμβας στην είσοδο του γκαράζ του. Στα σπίτια τους βρέθηκαν 21.000 και 10.800 ευρώ αντίστοιχα, που οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είχαν εισπράξει ως αμοιβή για τις «υπηρεσίες» τους. Συνελήφθη ένα ακόμα άτομο, αδελφός ενός εκ των δύο βασικών κατηγορουμένων. Κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών.

Πηγή: kathimerini.gr

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση