ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: top με ruffles, jean φούστα και μποτάκια
 

Τι είναι το Signal και γιατί ο Elon Musk θέλει να το κατεβάσουμε;

Η εφαρμογή που έρχεται να επισκιάσει το Whatsapp

newsroom must

Το Signal είναι μια εφαρμογή παρ'ότι λειτουργεί από το 2014, είδε τη δημοτικότητά της να αυξάνεται χάρη σε ένα tweet του Elon Musk. Περί τίνος πρόκειται όμως;

Πρόκειται για μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων (βλέπε WhatsApp, Viber κτλ) που όπως ισχυρίζεται δεν καταγράφει, δεν παρακολουθεί και δεν πωλεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της. Μέχρι τώρα ήταν αγαπημένη επιλογή για δημοσιογράφους και ακτιβιστές, αλλά μάλλον αυτό τώρα θα αλλάξει. 

Από τις 5 Ιανουαρίου ωστόσο, τα downloads της εφαρμογής αυξήθηκαν ραγδαία, σε σημείο που έγινε αυτή με τα περισσότερα downloads σε πάνω από 70 χώρες παγκοσμίως, χάρη στην ανακοίνωση της WhatsApp σχετικά με την αλλαγή στην πολιτική απορρήτου της. Όπως αναφέρουν μη επιβεβαιωμένα δημοσιεύματα, οι αλλαγές θα επιτρέψουν στην WhatsApp να διαβάζει τα μηνύματα των χρηστών και να αποστέλλει τις πληροφορίες αυτές στο Facebook. Όσο η WhatsApp προειδοποιούσε πως τα νέα μέτρα θα ισχύουν από τις 8 Φεβρουαρίου, άρχισε να χάνει μαζικά χρήστες σε σημείο που η ημερομηνία άλλαξε για τις 15 Μαϊου. 

Αυτό ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο όταν ο Elon Musk ανέβασε ένα tweet όπου έγραφε απλά ''Κατεβάστε το Signal''. 

Ωστόσο η εφαρμογή αντί να παρουσιάζει όλα τα προτερήματα της και να εξηγεί τη λειτουργία της, περιορίζεται και εστιάζει στην προστασία προσωπικών δεδομένων, επισημένοντας όλες εκείνες τις στιγμές που αντιλαμβανόμαστε πως οι εφαρμογές μας έχουν ''αλληλεπίδραση'' (π.χ. όταν μιλάς για ένα προϊόν σε ένα μήνυμα και μετά βλέπεις διαφήμιση στα κοινωνικά δίκτυα). 

Δείτε τη διαφήμιση με την ηθοποιό Taraji P. Henson.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
elon musk  |  signal  |  whatsapp  |  εφαρμογή  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση