ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Θες να ζητήσεις ρεπό από την δουλειά αλλά σου φαίνεται αστείο; Δεν θα 'πρεπε

Γιατί πρέπει να ζητήσουμε ρεπό από την δουλειά, ακόμα κι αν δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι

Δέσποινα Άσπρου

Αυτήν μάλλον την στιγμή κάθεσαι στην αναπαυτική καρέκλα σου, κοιτάς το laptop σου, σκέφτεσαι πως η δουλειά σου είναι ατελείωτη και αναπολείς τις ξέγνοιαστες βόλτες σου σε κάποιο σημείο της Κύπρου ή και του εξωτερικού. Για ένα λεπτό σου περνάει από το μυαλό η ιδέα να ζητήσεις μια - δυο μέρες ρεπό, γελάς και λες στον εαυτό σου "Καλά τρελή είσαι; Τι να κάνεις την άδεια αφού θα είσαι στο σπίτι - που anyway είσαι;". Σωστά; Μάλλον, ναι!

Αν βρίσκεσαι στην φάση που έχεις βαρεθεί τα πάντα και νοιώθεις εξαντλημένη, τότε το να ζητήσεις μερικές μέρες άδεια δεν είναι και τόσο κακό. Αντίθετα. Αν έχεις την ανάγκη, επιβάλλεται να αποστασιοποιηθείς για λίγο από τα καθημερινά σου καθήκοντα.

Όπως αναφέρει η Cynthia Pugh, ιδρύτρια συμβουλευτικής εταιρείας που βοηθά τις μαύρες γυναίκες να κάνουν μετάβαση στην καριέρα τους, αν αισθάνεσαι συνεχή κούραση, πόνο στο σώμα και ο ρυθμός σου να υλοποιήσεις ένα project έχει αυξηθεί δραματικά, τότε έφτασε η στιγμή για ένα break. «Αν έχουμε κάποιο μέτρο σύγκρισης του πότε αισθανόμαστε καλά και πότε όχι και νιώθουμε εξαντλημένοι, τότε χρειαζόμαστε ρεπό. Για μερικούς πιθανόν η μια ημέρα να μην είναι αρκετή, ίσως χρειάζεται να κάνουμε κάποιες αλλαγές και να προσαρμόσουμε την καθημερινότητά μας στις πνευματικές και σωματικές ανάγκες για να φροντίσουμε τον εαυτό μας», τονίζει χαρακτηριστικά η ίδια.

Στην περίπτωση λοιπόν που πάρεις την απόφαση να ζητήσεις ρεπό, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως το break σου θα περιλαμβάνει ξεκούραστες στιγμές. Τι εννοούμε; Ότι θα πρέπει να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου και σαφώς να αφήσεις το laptop και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις σου στην άκρη.

Με πληροφορίες από Huffpost

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS