ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

'The Mysterious Mr. Lagerfeld' : Ποιοι είναι τελικά οι κληρονόμοι του σχεδιαστή;

Το ντοκιμαντέρ που ερευνά ποιος θα κληρονομήσει την περιουσία του Karl Lagerfeld.

Μαρία Καραμάνου

Σίγουρα όλοι αναρωτιώμαστε ποιος θα είναι ο κληρονόμος της περιουσίας του διάσημου σχεδιαστή Karl Lagerfeld. Ένα ντοκιμαντέρ με την ονομασία 'The Mysterious Mr. Lagerfeld' είναι εδώ για να μας λύσει την απορία και να δώσει φως στην ιστορία. Η περιουσία του υπολογίζεται να ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια ευρώ ενώ το ντοκιμαντέρ θα περιέχει και στιγμές από τη ζωή του καθώς και τις πολυάριθμες συνεργασίες που έχει κάνει με τους μεγαλύτερους οίκους όπως, Chanel, Fendi αλλά και στο δικό του brand.

Ο σκηνοθέτης της σειράς, θέλωντας να δείξει μία πιο πραγματική ιστορία μίλησε με όλα τα πρόσωπα που βρίσκονται στον στενό κύκλο του σχεδιαστή, όπως τον σωματοφύλακα του Sebastien Jondeu, το μοντέλο φίλο του Baptiste Giabiconi, το μοντέλο Brad Kroenig αλλά και τη Francoise Cacote η οποία ανέλαβε τη φροντίδα της Choupette, της γάτας Βιρμανίας του σχεδιαστή. Ωστόσο, η δικηγόρος του σχεδιαστή αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τη διαθήκη του. 

Στο ντοκιμαντέρ έχουν συμπεριληφθεί πολλές πραγματικές στιγμές από τη ζωή του και για το πως άλλαξε τη ζωή των γύρω του. Πιο συγκεκριμένα, ο φίλος του Brad Kroenig δήλωσε δακρυσμένος ότι, «Ο Λάγκερφελντ ήταν μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες της μόδας και μια από τις πιο μυστηριώδεις. Η επιρροή του ήταν ανυπολόγιστη, αλλά πόσοι άνθρωποι γνώρισαν πραγματικά τον αληθινό Λάγκερφελεντ;».

Όσο αναφορά τις δαπάνες του σχεδιαστή, ήταν πάντα τεράστιες αλλά η γενναιοδωρία του ήταν ακόμη πιο μεγάλη. Πάντα πρόσεχε τα κοντινά του άτομα, τους χάριζε ακριβά δώρα όπως αυτοκίνητα, ρούχα ή ακόμα νοίκιαζε αεροπλάνα για να πηγαίνει ταξίδια με τους φίλους του.  Η Αμερικανίδα ανιψιά του θυμάται πώς επέμενε να σχεδιάσει το νυφικό του γάμου της, ενώ μία ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου ανέφερε ότι ο Karl Lagerfeld ξόδεψε 700.000 ευρώ στο κατάστημά της.

Το 2020 αναφέρθηκε ότι υπάρχουν επτά δικαιούχοι στην περιουσία του Lagerfeld. Από τους υπαλλήλους της Chanel μέχρι τα μοντέλα του και τον αγαπημένο του εγγονό, όλοι έχουν λόγους να πιστεύουν ότι πρέπει να πάρουν το μερίδιο τους από την περιουσία του. Οι επτά περιλαμβάνουν τον Sebastien Jondeau, τον περίφημο όμορφο σωματοφύλακα του Lagerfeld, ο οποίος ήταν κάποτε μοντέλο. Baptiste Giabiconi, ένα από τα αγαπημένα μοντέλα του Lagerfeld. Η Caroline Lebar, μία από τις μακροβιότερες υπαλλήλους του Lagerfeld, που εργαζόταν στην ομάδα δημοσίων σχέσεών του. Η Francoise Cacote, η οικονόμος του και η προσωπική υπηρέτρια της γάτας του, Choupette. Πατέρας και γιος μοντέλα Brad και Hudson Koenig, ο τελευταίος από τους οποίους είναι ο νονός του Lagerfeld, και τέλος ο Jake Davies, ένα μοντέλο γεννημένο στο Yorkshire που πρωταγωνίστησε σε πολλές καμπάνιες του.

Ο κεντρικός λογιστής του Karl Lagerfeld, πιστεύεται ότι είναι το μόνο άτομο που έχει τις γνώσεις ώστε να βοηθήσει στο ζήτημα της κληρονομιάς, ωστόσο, εγκαταστάθηκε στην Ελβετία και δεν ΄ηταν δυνατή η επικοινωνία μαζί του λόγω 'κακής υγείας, όπως δήλωσε. Έτσι, οι υποτιθέμενοι κληρονόμοι έμειναν στο σκοτάδι σχετικά με το τι πρόκειται να λάβει ο καθένας. Φυσικά, να αναφέρουμε ότι η κληρονομιά του θα διαρκέσει πολλά χρόνια αφού το κόστος διεκπεραίωσης της περιουσίας, και κυρίως φόροι, θα είναι τεράστιο.

Αξίζει να πουμε ότι το επίσημο θέμα του Met Gala του 2023 είναι «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty», όπου θα εξεταστεί η ζωή και η κληρονομι του αείμνηστου σχεδιαστή, ο οποίος διαμόρφωσε το πρόσωπο της μόδας για περισσότερο από μισό αιώνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Karl Lagerfeld  |  news  |  celebs  |  νέα  |  κληρονομιά  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση