ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Το ξέσπασμα της Jessica Chastain για την Viola Davis και τα Όσκαρ

Το σνομπάρισμα στη Viola Davis για το χρώμα της.

Μαρία Καραμάνου

Η Jessica Chastain έσπασε πρόσφατα τη σιωπή της για τον αποκλεισμό της Viola Davis από τη λίστα υποψηφιοτήτων για Όσκαρ για την ταινία της, 'The Woman King' στο 48ο Gala του Βραβείου Chaplin που παρουσιάστηκε από την Film στο Lincoln Center στη Νέα Υόρκη. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην τελετή, η Jessica επέκρινε τα Όσκαρ επειδή δεν συμπεριέλαβαν τη Viola και τη Woman King στη λίστα υποψηφιοτήτων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ταινία δεν έλαβε καμία υποψηφιότητα στα Όσκαρ, παρόλο που έλαβε θετικές κριτικές στις Χρυσές Σφαίρες και τα Βραβεία BAFTA.

Η σαρανταεξάχρονη ηθοποιός ξέσπασε λέγοντας, «Όταν βλέπω μια ταινία όπως το The Woman King, έχει τα δακτυλικά αποτυπώματα της Viola παντού». Η σταρ όμως δεν έμεινε μόνο εκεί αλλά συνέχισε τονίζοντας, «Μια ταινία σαν αυτή, με μια γυναίκα σκηνοθέτη και ένα καστ ισχυρών μαύρων πρωταγωνιστών μπορεί να γίνει στο Hollywood μία υπεράσπιση για τις έγχρωμες γυναίκες».

Εξοργισμένη με την αδικία, η Jessica δήλωσε ότι κάποιος έπρεπε επιτέλους να μιλήσει, σίγουρα κάποια από τα μέλη της ταινίας έπρεπε να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα με τουλάχιστον μία υποψηφιότητα. 

Όπως δήλωσε αργότερα η Gina Prince-Bythewood, σκηνοθέτης της ταινίας, "Δεν θα το ξεπεράσω ποτέ, γιατί αυτό που έγινε ήταν εξωφρενικό και αποδεικνύει πως υπάρχει ένα μεγαλύτερο ζήτημα στον χώρο μας". Ωστόσο, η ίδια το είδε ως κίνητρο για να κάνει κάτι μεγαλύτερο στο μέλλον, διοχετεύοντας την ενέργειά της σε κάποιο νέο project. 

Να αναφέρουμε ότι, η Jessica κέρδισε πέρυσι Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο The Eyes of Tammy Faye.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
oscars  |  Viola Davis  |  Jessica Chastain  |  news  |  celebs  |  hollywood  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X