ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Θα υπάρξει επιπλέον δόση εμβολίου το φθινόπωρο;

Εαν ναι, τι θα ισχύει για το μονοδοσιακό εμβόλιο;

newsroom must

Της Ιωάννας Κυριάκου

 

Την εκτίμηση ότι μπορεί να χρειαστεί τρίτη δόση για όλα τα εμβόλια (συμπεριλαμβανομένου και του Johnson & Johnson το οποίο θεωρείται μονοδοσικό) εξέφρασε το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και Μικροβιολογίας, Πέτρος Καραγιάννης.

Μιλώντας στην «Κ», ο Δρ Καραγιάννης είπε ότι το συγκεκριμένο ενδεχόμενο απασχολεί την συμβουλευτική επιτροπή, η οποία αναμένει την γνωμοδότηση του ECDC. Σύμφωνα με τον ίδιο, σκέψεις για τρίτη δόση κάνουν και άλλα κράτη, με τους αρμόδιους να προσανατολίζονται στο να προχωρήσουν στην χορήγησή της εντός του Φθινοπώρου.

Διευκρίνισε ότι η τρίτη δόση θα είναι ενισχυτική των δόσεων που έχουν ήδη ληφθεί, ωστόσο, όπως είπε, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα μεταλλαγμένα στελέχη. Θεωρεί, επίσης, ότι η τρίτη δόση θα είναι αναγκαία και ότι η χορήγηση της θα πρέπει να ξεκινήσει Σεπτέμβρη – Οκτώβρη.

Ο λόγος, σημείωσε, είναι η αβεβαιότητα που υπάρχει σε ό,τι έχει να κάνει με τη διάρκεια της ανοσίας και το ποσοστό και τις ηλικίες του πληθυσμού που δεν αναπτύσσουν αντισώματα. Εξήγησε ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία μπορούν να εξακριβωθούν μόνο μέσα από ορολογικές μελέτες, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής καμία κυβέρνηση δεν πραγματοποιεί τέτοιες μελέτες.

Τέλος, ο Δρ Καραγιάννης τόνισε ότι όσο πιο γρήγορα επιτύχουμε και διατηρήσουμε την ανοσία της αγέλης τόσο το καλύτερο, γιατί ο ιός δεν θα μεταδίδεται εύκολα.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση