ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Maxi denim φούστα με halterneck top και slingback shoes
 

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Αποκαλύφθηκε η μαρμάρινη πλάκα στον τάφο του

Δείτε τι γράφει.

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο τελέστηκε χθες Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, παρουσία της οικογενείας του και περίπου 250 προσκεκλημένων. 

Υπό αυστηρά μέτρα, παρουσία αστυνομικής δύναμης και με την τήρηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι προσκεκλημένοι προσήλθαν στη Μητρόπολη Αθηνών με πουλμανάκια από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Μάλιστα, η κυκλοφορία στη Μητροπόλεως είχε διακοπεί από την Πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να γίνει με ομαλό τρόπο η προσέλευση όσων θα παρίσταντο στην επιμνημόσυνη δέηση.


Photo: Papadakispress

Πρώτες έφθασαν λίγο πριν από τις 11 το πρωί, ώρα τέλεσης του μνημοσύνου, οι αδερφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Σοφία και Ειρήνη. Ακολούθησαν λίγη ώρα αργότερα η σύζυγός του, 'Αννα-Μαρία, και τα παιδιά τους Αλεξία, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος και Θεοδώρα μετά συζύγων. 

Παρόντες ήταν και αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά, επιχειρηματίες και πολιτικοί.
Μετά την ολοκλήρωση του μνημοσύνου, η οικογένεια του τέως βασιλιά στάθηκε στα σκαλιά της Μητρόπολης και χαιρέτησε τον κόσμο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ακολούθησε καφές, σε συνδυασμό με ελαφρύ γεύμα, ενώ σήμερα Κυριακή 19/3 τελέστηκε το τρισάγιο στο Τατόι, όπου έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του τάφου.

Όπως είδαμε στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, πάνω στην μαρμάρινη πλάκα γράφει:

"Κωνσταντίνος Β’

Βασιλεύς των Ελλήνων

Prins af Danmark

«Ό Θεός αγάπη εστί και ό μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ό Θεός εν αύτώ»".

Να σημειώσουμε το τελευταίο απόσπασμα αποτελεί στοίχο από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, ενώ πέρα από τα πιο πάνω έχει γραφτεί και η λέξη «Ολυμπιονίκης».


Πηγή φωτογραφίας: in.gr

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση