ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Maxi μαύρο φόρεμα με μπεζ μοκασίνια και ζώνη καθρέφτη
 

Τέλος στο τείχος του Trump έβαλε ο Joe Biden

Η εντολή του νέου προέδρου των ΗΠΑ

newsroom must

Το τείχος που έκτιζε ο Donald Trump στα σύνορα του Μεξικού για να κρατήσει έξω τους μετανάστες είναι πλέον μία από τις πιο γνωστές κινήσεις του τέως προέδρου των ΗΠΑ. Το 2019 ο Trump κήρυξε την κατάσταση στα σύνορα της χώρας ως ''έκτακτης ανάγκης'', που το επέτρεψε να παρακάμψει το Κογκρέσο και να χρησιμοποιήσει κεφάλαια από τον στρατό για να κτίσει το τείχος. Μέχρι την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο είχαν ξοδευτεί περίπου $25 δισεκατομμύρια.

Tώρα, ο Joe Biden με επιστολή του προς το Κογκρέσο, είπε πως δεν πρόκειται να δοθούν άλλα χρήματα, χαρακτηρίζοντας την εντολή του Trump ως ''αδικαιολόγητη''. Αυτή ήταν και μία από τις πολλές κινήσεις ''επαναφοράς'' της Αμερικής μετά την προεδρία του Donald Trump. Ανάμεσα σ' αυτές τις εντολές ήταν και η επανένωση οικογενειών μεταναστών που χωρίστηκαν χάρη στις πολιτικές του τότε προέδρου. 

Να θυμίσουμε πως η κατασκευή ενός τείχους ήταν μία από τις υποσχέσεις του Trump κατά την προεκλογική του εκστρατεία το 2016. Το έργο, ωστόσο, συνάντησε έντονες κριτικές με αποτέλεσμα να ανακοινωθεί πως πρόκειται για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έτσι ώστε να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του. Μεχρι την παύση του έργου χτίστηκαν γύρω στα 120 χιλιόμετρα. 

Ωστόσο, κάποια σημεία από την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης του Trump εξακολουθούν να ισχύουν. Σε συνέντευξη Τύπου, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Jen Psaki, επιβεβαίωσε πως η κυβέρνηση Biden θα συνεχίσει να απαγορεύει την διέλευση παράνομων μεταναστών στη χώρα, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
joe biden  |  donald trump  |  τείχος  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση