ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Τα τελευταία λόγια του Floyd: «Μαμά σ'αγαπώ. Πες στα παιδιά ότι τα αγαπώ. Είμαι νεκρός»

«Είμαι τελειωμένος, τελειωμένος. Είμαι κλειστοφοβικός. Πονάει το στομάχι μου. Πονάει ο λαιμός μου. Πονάω παντού.»

Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο με τα τελευταία λόγια του George Floyd - του Αφροαμερικανού που δολοφονήθηκε στις 25 Μαΐο από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεσότα κατά την διάρκεια σύλληψής του - δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το οπτικό υλικό από την κάμερα που είχε πάνω στο κράνος του ο αστυνομικός που πατούσε με το γόνατό του τον Floyd στο λαιμό - και ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού, ο 46χρονος Floyd ακούγεται να λέει στο βίντεο ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει πάνω από 20 φορές.

Στη διάρκεια των εννέα λεπτών που ο αστυνομικός τον πιέζει στον λαιμό ενώ εκείνος βρίσκεται πεσμένος στον δρόμο και χάνει σταδιακά τις αισθήσεις του, ο Floyd ακούγεται να ζητάει την μητέρα και τα παιδιά του πολλές φορές.

«Μαμά σ' αγαπώ. Πες στα παιδιά ότι τα αγαπώ. Είμαι νεκρός» λέει.

Η μητέρα του Floyd πέθανε πριν από δύο χρόνια ωστόσο στο βίντεο εκείνος ακούγεται να την επικαλείται.

Ο Floyd εκλιπαρούσε για βοήθεια καθώς ο αστυνομικός τον πίεζε στο έδαφος.

«Είμαι τελειωμένος, τελειωμένος. Είμαι κλειστοφοβικός. Πονάει το στομάχι μου. Πονάει ο λαιμός μου. Πονάω παντού. Χρειάζομαι νερό, παρακαλώ. Σας παρακαλώ. Δεν μπορώ να αναπνεύσω, κύριε αστυνομικέ. Θα με σκοτώσεις φίλε», ακούγεται να λέει στο βίντεο ο Floyd απευθυνόμενος στον αστυνομικό Derek Chauvin που τον πίεζε με το γόνατό του.

«Τότε σταμάτα να μιλάς, σταμάτα να φωνάζεις. Σπαταλάς πολύ οξυγόνο μιλώντας», του απαντάει ο αστυνομικός.

Σε κάποια στιγμή ένας από τους αστυνομικούς, ο Thomas Lane, προτείνει στον Derek Chauvin να γυρίσει τον Floyd από την μια πλευρά του, σύμφωνα με το οπτικό υλικό.

«Όχι, θα μείνει σε αυτή την θέση όπως τον συλλάβαμε», απαντάει ο Chauvin.

Το υλικό δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, στο πλαίσιο της προσπάθειας του δικηγόρου ενός από τους άλλους δύο αστυνομικούς που συμμετείχαν στην σύλληψη, του Thomas Lane, να απορριφθούν από το δικάστήριο οι κατηγορίες της συναυτουργίας και συνέργειας σε δολοφονία που έχουν απαγγελθεί στον πελάτη του.

Ο Floyd είχε συλληφθεί επειδή πλήρωσε με ένα πλαστό εικοσαδόλαρο σε κατάστημα μαναβικής. Ο θάνατός του οδήγησε σε αντιρατσιστικές διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας σε όλες τις ΗΠΑ αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο με τους διαδηλωτές να ζητούν φυλετική ισότητα και μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία.

Πηγή: kathimerini.gr

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X