ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Τα τελευταία 30 λεπτά της ζωής του George Floyd

Όσα διαδραματίστηκαν

Δέσποινα Άσπρου

Μπορεί πριν από μερικές μέρες να ήταν απλώς ένα Αφροαμερικανός άντρας που ζούσε στην Αμερική και ποτέ δεν θα ακούγαμε κάτι γι' αυτόν, ωστόσο μετά τον αποτρόπαιο θάνατό του, μετατράπηκε σε είδωλο. Ο λόγος για τον George Floyd, ο οποίος χάνοντας την ζωή του από έναν αστυνομικό ενσάρκωσε τα προβλήματα της κοινωνίας μας και την ύπαρξη του φυλετικού ρατσισμού.

Αναλυτικότερα, όπως σίγουρα γνωρίζετε, ο 46χρονος George Floyd πέθανε αφότου συνελήφθη από την αστυνομία έξω από ένα κατάστημα στη Μινεάπολη της Μινεσότα. Τα πλάνα από τη σύλληψη στις 25 Μαΐου δείχνουν έναν λευκό αστυνομικό, τον Derek Chauvin, να έχει γονατίσει στο λαιμό του Floyd, ο οποίος ήταν ακινητοποιημένος στο πάτωμα και έχουν γίνει όχι απλώς viral, αλλά πηγή "επανάστασης".

Πώς όμως πέθανε ο Floyd και πώς εξελίχθηκε η ιστορία κατά τα τελευταία 30 του λεπτά; Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Lifo, όλα ξεκίνησαν με μια αναφορά για ένα πλαστό χαρτονόμισμα 20 δολαρίων. Η αναφορά έγινε το απόγευμα της 25ης Μαΐου, όταν ο Floyd αγόρασε ένα πακέτο τσιγάρων από το Cup Foods, ένα μανάβικο. Πιστεύοντας ότι το χαρτονόμισμα ήταν πλαστό, ένας υπάλληλος του καταστήματος το ανέφερε στην αστυνομία. Τότε, ξεκίνησαν οι προσπάθειες εντοπισμού του. Μερικά λεπτά αργότερα, έφτασαν στο σημείο δύο αστυνομικοί. Ο Floyd καθόταν με δύο άλλα άτομα σε ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο στη γωνία. Αφού πλησίασε το αυτοκίνητο, ένας από τους αξιωματικούς, έβγαλε το όπλο του και πρόσταξε τον Floyd να δείξει τα χέρια του. Τότε, όπως αναφέρουν όσοι βρίσκοταν στο σημείο εκείνη την στιγμή, ο Floyd συνεργάστηκε. Όταν όμως οι αστυνομικοί θέλησαν να τον βάλουν στο περιπολικό, εκείνος αντιστάθηκε. Όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα που επικαλούνται πηγές που ήταν στο συμβάν, ο Floyd «έπεσε στο έδαφος και είπε στους αξιωματικούς ότι ήταν κλειστοφοβικός». Την στιγμή εκείνη, ο Derek Chauvin, όπως αναφέρει η έκθεση, προσπαθώντας να τραβήξει το Floyd στο αυτοκίνητο, τον τράβηξε από την πλευρά των επιβατών, αναγκάζοντάς τον να πέσει στο έδαφος. Οι περαστικοί, βλέποντας τα όσα διαδραματίζονταν, ξεκίνησαν να βγάζουν βίντεο.

Ο Floyd τότε, ξεκίνησε να εκλιπαρεί για την ζωή του. «Δεν μπορώ να αναπνεύσω... Σε παρακαλώ» τόνιζε επανειλημμένα ο άτυχος άντρας. Για οκτώ λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, ο Derek εξακολουθούσε να έχει το γόνατό του στον λαιμό του Floyd. Περίπου για έξι λεπτά, ο Floyd δεν ανταποκρινόταν. Η συνέχεια, γνωστή. Το σώμα του Floyd μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο - όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

 

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Culture Kings (@culturekings) on

Με πληροφορίες από BBC και Lifo

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση