ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim mini φούστα, λινό πουκάμισο και sliders
 

Για δολοφονία κατηγορείται ο αστυνομικός που γονάτισε στον λαιμό του Floyd

Η σύλληψη του Τσάβιν πραγματοποιήθηκε μετά από τρεις ημέρες διαδηλώσεων κατά του ρατσισμού και λεηλασιών

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, συνελήφθη, μετά από χαρακτηριστική καθυστέρηση, ο αποπεμφθείς αστυνομικός που σκότωσε τον George Floyd στη Μινεάπολη.

Nα θυμίσουμε πως ο εν λόγω αστυνομικός είχε προκαλέσει ασφυξία στον 46χρονο αφροαμερικανό George Floyd, ακινητοποιώντας τον στο έδαφος επί ώρα με το γόνατό του στον λαιμό. 

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο πρώην αστυνομικός, Derek Chauvin, κατηγορείται για δολοφονία τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία.

Η σύλληψη του Derek ανακοινώθηκε από τις αρχές, ενώ οι ταραχές στη Μινεάπολη δεν λένε να κοπάσουν, και χρειάστηκε να αναπτυχθούν δυνάμεις της εθνοφρουράς για την τήρηση της δημόσιας τάξης. Η σύλληψη του Derek Chauvin πραγματοποιήθηκε μετά από τρεις ημέρες διαδηλώσεων κατά του ρατσισμού και λεηλασιών.  

Εντωμεταξύ, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama καταδίκασε σήμερα τον θάνατο του George Floyd, λέγοντας ότι ο θάνατος του Αφροαμερικανού άνδρα κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από την αστυνομία στη Μινεάπολη δεν πρέπει να θεωρείται κάτι «φυσιολογικό» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Δεν πρέπει να είναι "φυσιολογικό" στην Αμερική του 2020. Δεν μπορεί να είναι "φυσιολογικό"», δήλωσε ο πρώτος μαύρος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή του.

«Αν θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ένα έθνος που ανταποκρίνεται στα υψηλότερα ιδανικά του, μπορούμε και πρέπει να κάνουμε καλύτερα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι μοιράζεται την «ίδια θλίψη» που νοιώθουν «εκατομμύρια ακόμη» για αυτό τον θάνατο, που πυροδότησε διαμαρτυρίες σε όλες τις ΗΠΑ, και κλιμακώθηκαν σε ταραχές στη Μινεάπολη, στην Μινεσότα.

Πηγή: Η Καθημερινή

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X