ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

Σύγχυση με την έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού

Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να παρέχει διευκολύνσεις στους πολίτες που αυτόν τον μήνα θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Γι' αυτόν τον λόγο από σήμερα, Τρίτη (8/6) σε συγκεκριμένα σημεία παγκύπρια θα εκδίδεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορωνοϊό το οποίο θα επιβεβαιώνει ότι ο ταξιδιώτης έχει εμβολιαστεί κατά της νόσου.

Όπως πληροφορούμαστε, σε κάποιες περιπτώσεις όπως στη Λευκωσία έχουν δημιουργηθεί ουρές πολιτών που αναμένουν να εκδώσουν το πιστοποιητικό με αποτέλεσμα να εκφράζονται παράπονα. Αρμόδια πηγή του Υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η διευκόλυνση που παρέχεται στους πολίτες αφορά μόνο όσους θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέχρι τις 31 Ιουνίου κι όχι αργότερα καθώς η χρήση του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού SARS-CoV-2 είναι προσωρινή και θα καταργηθεί αυτόματα με την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19 την 1η Ιουλίου, το οποίο θα χρησιμοποιείται από όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για σκοπούς ταξιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID ψηφίζεται, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Φαίνεται ότι στα σημεία που λειτουργούν παγκύπρια έχουν σπεύσει και πολίτες οι οποίοι πρόκειται να ταξιδέψουν και αργότερα από τις 31 Ιουνίου με αποτέλεσμα να δημιουργείται συνωστισμός.

Το Πιστοποιητικό θα εκδίδεται στα ελληνικά και στα αγγλικά μόνο στα πιο κάτω σημεία:


Για την έκδοση του Πιστοποιητικού θα απαιτείται επίσκεψη του δικαιούχου στα πιο πάνω σημεία με την προσκόμιση της Κάρτας Εμβολιασμού και του Δελτίου Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου, για σκοπούς ταυτοποίησης.

Υπενθυμίζεται ότι για τα ταξίδια στην Ελλάδα, δεν απαιτείται η έκδοση Πιστοποιητικού Εμβολιασμού και οι δικαιούχοι μπορούν να παρουσιάζουν την Κάρτα Εμβολιασμού που δίνεται από τα Εμβολιαστικά Κέντρα.

Της Άντρης Θρασυβούλου

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση